Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 22. vasárnap

FIA

Itt az FIA válasza a „parti módra”

A Red Bull szabályváltoztatást szeretne kieszközölni a Mercedes F1-es időmérős erőfölénye miatt, most pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség képviseletében Charlie Whiting is megszólalt a témában.

részletek

Brawn: Az előzési gondot meg kell oldanunk

A Formula-1 vezetősége is érzi, hogy a sportág jelenlegi, egyik legnagyobb problémája az előzések hiánya. Mindenképpen változtatásra van szükség ennek hosszabb távú megoldására.

részletek

Red Bull-Ferrari szócsata a sajtótájékoztatón

Christian Horner és Maurizio Arrivabene a sajtótájékoztatón is egymásnak feszült Laurent Mekies megszerzése miatt, amivel egy nem sokkal korábban történt megegyezést rúgott fel a Ferrari.

részletek

Az FIA-val is kiszúrt a Ferrari

A Renault után a Ferrari is saját kötelékébe csalogatta az FIA korábbi fontos tisztségviselőjét. Utóbbi eset azonban, főleg az időzítés miatt, igen nehéz helyzetbe hozta a szövetséget.

részletek

McLaren: A Ferrari felrúgta az egyezségünket

Felbosszantotta a wokingi alakulatot a maranellóiak minapi bejelentése, miszerint az FIA-tól távozó versenyigazgató-helyettes, Laurent Mekies néhány hónap múlva már csatlakozik is hozzájuk.

részletek

Nem fogják vizsgálni a füstölgő Ferrarit

Sokakban felmerült a kérdés, nincs-e valamilyen trükk a Ferrari-motoros F1-es autók látványos füstölése mögött, melyet a rengeteg elhasznált olaj okoz. Charlie Whiting nem fog vizsgálatot indítani.

részletek

Az FIA emberét igazolta le a Ferrari

Nem várt szerzeménnyel erősödik a Scuderia műszaki gárdája: az a Laurent Mekies igazolt a csapathoz, akit Charlie Whiting helyetteseként ismer a közönség.

részletek

Az FIA máris lépett a Renault trükkje miatt

Szinte borítékolható volt, hogy nem marad visszhang nélkül a francia gyári istálló kipufogótrükkje. A Nemzetközi Automobil Szövetség máris figyelmeztetett a további trükközések elkerülésére.

részletek

Érkezik az egységes Formula-3

Remek hír a fiatal, tehetséges versenyzők számára, pénteken a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy határozott, 2019-től egy új, egységes F3-as sorozatot indít, ami remek ugródeszka lehet.

részletek

Idegörlő F1-es újraindítások várhatók

Az eddig alkalmazott repülőrajt helyett már az idei évtől állórajttal indíthatják újra az F1-es futamokat. A megoldás izgalmakkal kecsegtet, ám jelentős veszélyeket is rejt magában.

részletek

A Mercedes miatt figyelik jobban a motorokat?

Figyelmeztetést kaptak a motorszállítók: a partnercsapatoknak teljesen egyenértékű erőforrást kell biztosítani. A gyanú szerint a Mercedes miatt volt szükség direktívára – Toto Wolff állítja, még az üzemmódok is megegyeznek.

részletek

Nem diszkriminálhatnak tovább a motorgyártók

Gyanúba keveredtek az F1 motorszállítói – az FIA szerint bizonyos gyártók butított erőforrással látták el partnereiket, helyzeti előnybe hozva saját magukat. Az FIA most megtette az óvintézkedéseket.

részletek
Olvastad már?