Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. szeptember 21. péntek

FIA

Nem csak a Renault támadja a Haast

Monzában hiába végzett hatodikként Romain Grosjean, utólag kizárták, mert autóját szabálytalannak találták. A Renault mellé állt az ügyben a Force India is, szerintük a Haas sumákolt.

részletek

Ilyen még nem volt: Női tesztet rendezett az FIA

Elindította Női Versenyzőfelmérő Programját, azon belül pedig nemrég megtartotta első tesztjét is az FIA. A cél annak ösztönzése, hogy minél több női pilóta találja meg a helyét a férfiak által uralt autósportban.

részletek

Tovább folytatódik a Ferrari kameramizériája

Miután az FIA megtiltotta az olaszoknak, hogy egy zsák szárazjéggel hűtsék, vagy inkább takarják le a kamerát, a Ferrari új megoldás után nézett. Valószínűleg ez sem nyeri majd el az FIA tetszését.

részletek

A Ferrari nem jegelheti tovább a fedélzeti kamerát

Az FIA megtiltotta a Ferrarinak, így egyúttal minden más csapatnak is, hogy szárazjeget helyezzen el a fedélzeti kamerán, amellyel az egység indokolatlan működését próbálta orvosolni az olasz istálló.

részletek

Kiderült, mekkora erőhatás érte Leclerc halóját

Charlie Whiting szerint egyértelműen jól vizsgázott a fejvédő a múlt heti Belga Nagydíj rajtbalesetében, de még mindig korai kijelenteni, hogy az eszköz megmentette a sauberes életét.

részletek

Kihívót kapott a Pirelli a 2020 utáni időszakra

Jean Todt, az FIA elnöke Monzában megerősítette, hogy „egynél több” gumigyártó jelentkezett a 2020-tól 2023-ig tartó időszakra kiírt pályázatra – sajtóhírek azt is tudni vélik, ki a másik érdeklődő.

részletek

Ferrari: A motorunk legális, ennyi!

A monacói versenyhétvége óta szinte szünet nélkül gyanúsítgatták a riválisok a Ferrarit azzal, hogy erőforrásuk hibridrendszere illegális. Az FIA azonban kimondta a végső ítéletet: szabályos.

részletek

Vettelt nem érdeklik Hamilton megjegyzései

A legutóbbi futam győztese nem biztos abban, hogy értette riválisa a Ferrari trükkjeire vonatkozó nyilatkozatát, de nem szentel neki figyelmet, arra összpontosít, hogy győzzön Monzában.

részletek

Világító hátsó szárnyak érkeznek 2019-től

A Formula-1-es csapatok egyhangúan elfogadták, hogy 2019-től a hátsó szárnyvéglap kilépőélén látási viszonyokat segítő fényeket helyeznek el. A Mercedes idén már tesztelte is a megoldást.

részletek

F1-Archív: A Ferrari és FIA összejátszik

A Ferrarit megvádolták, Lauda keményen ostorozta egykori csapatát, Michael Schumacher rekorddal szerzett bajnoki címet, Ralf Schumacher fellebbviteli tárgyaláson bizonygatta ártatlanságát, Raikkönen egy évvel hosszabbított: ezek voltak az F1-es hírek augusztus 19-én.

részletek

Az F1 nem akar töltelékcsapatokat

Az lenne az F1 reformjának egyik legnagyobb sikere, ha új, profi csapatok sora kopogtatna a sorozat ajtaján - állította Ross Brawn. Ehhez viszont előbb le kellene végre fektetni a motorszabályokat.

részletek

Öregek leszünk, mire elektromosra vált az F1

Hiába fontolgatja az F1 az alternatív hajtás bevezetését, a Formula-E olyan FIA-s engedéllyel rendelkezik, ami ezt még évtizedekig kizárja. Örülhetnek a benzinvérűek, sokáig maradhat az Otto-motor.

részletek
Olvastad már?