Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. július 17. kedd

FIA

Durva kerékvetők, az anyagi kár jelentős

Többen is kikeltek a spielbergi pálya rázókövei ellen pénteken. Volt, ahol padlólemez, máshol felfüggesztés vagy első szárny sérült. Az FIA nem változtat, az indoklás pedig elég meglepő.

részletek

Az F1 hőskorát idézi a WEC jövőképe

Hatalmas fejlesztői szabadság, változatos és dögös autók, számtalan klasszikus gyártó – amit sokan a mai F1-ből hiányolnak, az két év múlva a felfrissített Hosszútávú-világbajnokságban éledhet újra.

részletek

Biztonságosabb sisakokat vezet be az FIA

A Nemzetközi Automobil Szövetség szerdán leleplezte a 2019-re tervezett új, továbbfejlesztett bukósisakot az FIA éves Sportkonferenciáján, Manilában, amely az eddigi legbiztonságosabb fejvédő lesz.

részletek

Bemutató sportág lesz az elektromos gokartozás az idei ifjúsági olimpián

Jean Todt az FIA fülöp-szigeteki konferenciáján elmondta, komoly sikerként könyvelik el a szervezetnél, hogy a gokartozásból bemutató sportág lett az idei argentínai ifjúsági olimpián. A következő kiírásra vonatkozóan még komolyabbak a tervek.

részletek

Nem csak a Ferrari tervezte át a visszapillantót

Barcelonában különös visszapillantó tükrökkel láthattuk a Ferrarikat, amit azonban az FIA rögtön ezután betiltott. Most kiderült, nem csak az olaszok, hanem a Renault is érdekes megoldást eszelt ki.

részletek

Ha Montreal, akkor sok előzés

Montrealban általában nem okoz gondot az előzés a hátsó, hosszú egyenesnek köszönhetően. Az FIA azonban így is bevet egy harmadik DRS-zónát is, hogy még izgalmasabb legyen a verseny.

részletek

A Mercedes segítené a belépő gyártókat

A német gyártó felajánlotta, hogy a 2021-es új motorszabályok hatására belépő, esetleges új motorszállítókat technológiával segítené. A Ferrari-Renault-Honda trió kritikusan fogadja az ötletet.

részletek

A Mercedes háborog, hogy embereit kiadták

A Ferrarit felmentették a csalás vádja alól Monacóban, ám a Mercedes csapatfőnökének nagyon nem tetszik, hogy név szerint említik csapata két szakemberét, amivel úgymond lebuktatták őket.

részletek

Egy hónap múlva véglegesítik az F1 2021-es szabályait

Szép lassan csak elérik céljukat a csapatok, és az illetékesek ígéretei szerint egy hónap múlva minden részlet ismert lesz azzal kapcsolatban, hogy milyen szabályok szerint versenyeznek és milyen motorokat használnak majd az F1-ben 2021-től.

részletek

Nehezen, de bizonyította a Ferrari, hogy nem csal

Megszólalt Charlie Whiting: a problémás energia-visszanyerés miatt valóban vizsgálták a Ferrarit, amely csak nehezen tudta meggyőzni az ellenőröket szabályosságáról – de sikerült, így nem lesz szankció.

részletek

Ezért változnak jövőre az F1-es szárnyak

Kiderült, miért váltanak néhány éven belül ismét irányt az F1 aerodinamikai szabályai. Az FIA az előzések további csökkenésétől tartott, ezért hozott döntést az utolsó pillanatban.

részletek

Hétvégén már szabályos Ferrarit láthatunk

Már a Spanyol Nagydíj szombati napján úgy határozott az FIA, hogy szabálytalan az olaszok glóriára szerelt tükre, ugyanis a visszapillantó fölött egy kisebb szárnyacska is helyet kapott.

részletek
Olvastad már?