Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. január 23. kedd

Dakar

Opel Dakar Team: A csapat nem adja fel!

14 tervezett szakasz, amelyből az autósoknak 13-at, a motorosoknak 12-t tartottak meg, 9000 kilométernyi össztáv, 4500 kilométernyi szelektív szakasz a 40. Dakar ralin. Az autós mezőnyben Carlos Sainz a második, a motorosok közt Matthias Walkner az első, a kamionosok között pedig Eduard Nyikolajev a harmadik győzelmét aratta.

részletek

Sainz: A fiam most revánsot vett rajtam

Az elmúlt két hétben az F1-ben szereplő ifjú spanyol látta el tanácsokkal immár kétszeres Dakar-győztes édesapját, aki szerint ez volt az elmúlt évtized legnehezebb sivatagi versenye.

részletek

Dakar: Nyolc év után újra győzött Sainz

Második győzelmét szerezte meg a legkeményebb terepralin Carlos Sainz: a Peugeot négyeséből egyedül az 55 éves spanyol teljesítette nagy hiba nélkül a távot. Két Toyota állt még a dobogóra, Peterhansel nem tudott felzárkózni.

részletek

Osztrák motoros nyerte az idei Dakart

Rövid, 120 kilométeres mért szakasszal ért véget a 2018-as Dakar. A motorosok között Matthias Walkner megszerezte első győzelmét, quaddal Ignacio Casale nyert.

részletek

Dakar: Áldozatokat szedett az utolsó előtti szakasz

Az autósok között Peterhansel és Ten Brinke, a motorosoknál Brabec, a kamionok közt Villagra került bajba a verseny végéhez közel – csak a Peugeot tudta folytatni közülük. Szombaton rövid gyorsaságival fejeződik be a 2018-as Dakar.

részletek

Dakar: Peterhansel lélekben már feladta

Úgy fest, hogy Mr. Dakar lemondott arról, hogy tovább szaporítsa győzelmei számát az idei viadalon: szerinte Carlos Sainz előnye túl nagy, nem lehet már utolérni a spanyolt.

részletek

Dakar: Párviadal az első helyért a motorok nélküli szakaszon

Mérőpontról mérőpontra váltogatta egymást az élen Al-Attiyah és Peterhansel, végül ismét a Toyota nyert szakaszt. Sainz továbbra is vezet az autók között, míg a motorok és quadok gyorsaságiját törölték.

részletek

Toyotás részsiker, Sainz közelebb a győzelemhez

A Toyota pilótája nyerte a Dakar tizenegyedik szakaszát, de Carlos Sainznak ez is tökéletes eredmény: a spanyol nem hibázott és egyre közelebb van a győzelemhez.

részletek

Dakar: Teljesen átalakult a motoros élmezőny, Peterhansel már második

Újabb szakaszgyőzelemmel folytatódott a Dakar-legenda felzárkózása, Sainz előnye egy órára csökkent. A motoros kategóriában megjósolhatatlan fordulatok történtek: kiesett az első helyezett, négy élmenő is sokat veszített. Az utolsó magyar zászló alatt induló versenyző feladta.

részletek

Dakar: A baleset után újra szárnyal Peterhansel

A motorosok versenye még mindig elképesztően szoros: a vasárnapi szakasz végén 22 másodperc a különbség. A szervezők úgy döntöttek, a hétfői gyorsaságit törlik.

részletek

Újra Dakarban a magyar nemzeti lobogóval a Qualisport Scaniája

Dakar és a Rózsaszín tó: igazi fogalmak a tereprali vonatkozásában, ahová eljutni még akkor is komoly megtiszteltetés, ha az emberfia nem ér el jelentős eredményt, vagy rosszabb esetben feladni kényszerül az adott futamot. A Qualisport racing egységének a nehezebb kenyér jutott a 2018-as Africa Eco Race-en, ennek ellenére a Scania-trió tagjai boldogan hajtottak át vasárnap a célkapu alatt.

részletek

Peterhanselen is kifogott a Dakar, most Sainz vezet

A verseny specialistája megrongálta felfüggesztését, így egycsapásra messzire került 14. győzelmétől. Az autósok és motorosok között is új éllovas vezeti a Dakart – a maratoni szakasz ma folytatódik.

részletek
Olvastad már?