Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 25. szerda

Dakar

Az év játéka akar lenni a Dakar-szimulátor

Ennek a videónak a valóságosságába még az is beleborzong, aki nem él játékkonzolokkal, sőt talán még az is, aki a Dakar Ralit se követi. És a homokvihar még csak ezután jön...

részletek

Erősödik a Team, Horváth Lajos ismét megcélozza a Dakart

A hazai professzionális sportvilág egyik legnehezebb eleme a financiális háttér megteremtése. Ez a technikai sportokban hatványozottan jelen van, hiszen már maga a logisztika, a külföldi versenyekre történő eljutás is súlyos összegeket emészt fel.

részletek

Pajer Csaba is a Dakarra gyúr

Pajer Csaba ereiben mindig is fortyogott a benzingőz. Régóta a „terepen van”, mégis viszonylag későn kezdte el versenyszerűen húzni a gázt. Ettől függetlenül az eredmények jöttek, emberünk pedig tovább emeli a tétet: csapata segítségével szeretne kijutni a 2020-as Dakar Ralira. Ebből az apropóból beszélgettünk a Laller Racing Dakar Team új motorosával.

részletek

Sainz sokat vár a fiától 2018-ban

Az ifjabbik Carlos Sainz idén első teljes évét fogja megkezdeni a Renault-nál. A csapat fejlődése és a spanyol lelkesedése miatt apja úgy gondolja, hogy fia nagyot léphet előre 2018-ban.

részletek

A WEC lehet Alonso Dakarja

Ha idősebb Carlos Sainzhoz hasonlítjuk a spanyolt – ahogy ő maga tette az interjúban, melyben elmondta, a Formula-1 befejezése után is tovább versenyezhet a hosszútávú vb-n.

részletek

Útifilm – ilyen volt a Dakar 2018-ban

Horváth Lajost és a többi magyar motorversenyzőt egy saját forgatócsoport követte a 2018-as Dakaron. Zakinszky Márk operatőr a verseny végeztével pedig egy olyan hamisítatlan road movie-t készített az élményeiből, amit minden Dakar rajongónak látni kell!

részletek

Négylevelű lóhere és szerencsefaktor a sivatagban

A szerencse nem csupán az életben, a sivatagi versenyzésben is nagyon fontos – ám Szalay Balázs szerint nem lehet karba tett kézzel várni rá, tenni is kell érte. Az Opel Dakar Team pilótájának tapasztalatai szerint ugyanis Fortuna nem szegődik ok nélkül az ember mellé – meg kell dolgozni a kegyeiért!

részletek

Sainznak teljesült élete álma

Az utóbbi hetekben többször is címlapra került a Sainz család. Először idősebb Carlos Sainz megnyerte a Dakar Ralit, alig egy héttel később pedig fia vett részt a Monte Carlo Ralin.

részletek

Laller Racing – bővül a csapat, cél a 2020-as Dakar!

Véget ért a 2018-as Dakar Rali, a legtöbb szereplő csapat életében ilyenkor nyugalmi időszak következik. A Laller Racing Dakar Team-nél azonban már gőzerővel folyik a munka, az eddig ismert „egyszemélyes” klub ugyanis Magyarország legnagyobb terepmotoros egyesületévé alakul. Ennek megfelelően pedig az ambíciók is különlegesek lesznek!

részletek

Opel Dakar Team: A csapat nem adja fel!

14 tervezett szakasz, amelyből az autósoknak 13-at, a motorosoknak 12-t tartottak meg, 9000 kilométernyi össztáv, 4500 kilométernyi szelektív szakasz a 40. Dakar ralin. Az autós mezőnyben Carlos Sainz a második, a motorosok közt Matthias Walkner az első, a kamionosok között pedig Eduard Nyikolajev a harmadik győzelmét aratta.

részletek

Sainz: A fiam most revánsot vett rajtam

Az elmúlt két hétben az F1-ben szereplő ifjú spanyol látta el tanácsokkal immár kétszeres Dakar-győztes édesapját, aki szerint ez volt az elmúlt évtized legnehezebb sivatagi versenye.

részletek

Dakar: Nyolc év után újra győzött Sainz

Második győzelmét szerezte meg a legkeményebb terepralin Carlos Sainz: a Peugeot négyeséből egyedül az 55 éves spanyol teljesítette nagy hiba nélkül a távot. Két Toyota állt még a dobogóra, Peterhansel nem tudott felzárkózni.

részletek
Olvastad már?