Button - Formula.hu - 1
Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. augusztus 18. szombat

Button

Küldetés teljesítve - Jenson Button döntötte meg az ötödik pályacsúcsot a Civic Type R-rel

A Hungaroringen beállított körrekord a Honda által szervezett „Type R Challenge – 2018” utolsó állomása volt. A fronthajtású, sorozatgyártású modellek kategóriájában kivívott elsőséghez elképesztő teljesítményre volt szükség – az új Civic Type R 2 perc 10,19 másodperc alatt ért körbe a magyar pályán. Az ötödik rekord újabb bizonyítéka annak, hogy a Civic Type R a kategória leggyorsabb modellje. A tiszteletre méltó eredményt közúti használatra is alkalmas, sorozatgyártású abroncsokkal érte el a Honda sztárpilótája. A Type R Challenge ezennel sikeresen véget ért: a Civic Type R öt ikonikus európai pályán döntött körrekordot.

részletek

Esőben a 14. rajthely nyerő lehet

Egyszer fenn, egyszer lenn. Lewis Hamiltont mindenki sajnálta a szombati technikai hiba után, végül mégis nyert a 14. rajthelyről. Ezt a bravúrt korábban már többen is megcsinálták előtte.

részletek

Button kis híján eltűnt a süllyesztőben

Jenson Button tizenhét éven keresztül volt részese a száguldó cirkusznak. Már első évében letette névjegyét a Williamsnél, bár nem sok híja volt, hogy pályafutása el se kezdődjön.

részletek

Button a DTM-ben indulhat a Mercedesszel

Formula-1-es visszavonulása után két versenyágban is rajthoz állt az idei évben, augusztusban pedig könnyen lehet, hogy egy harmadikban is kipróbálja magát. Kedvet kapott Alonsótól?

részletek

Button: Jobb, ha Alonso elmegy

Jenson Button úgy véli, Fernando Alonso még mindig kitűnő pilóta, de a versenyképtelen autó miatt nő a frusztráltság benne és a legjobban tenné, ha távozna a Formula-1-ből és egészen másba fogna.

részletek

Button szerint Leclerc Vettelt is megizzasztaná

Sokan máris a Ferrariba követelik a kiváló újoncszezont futó Charles Leclercet, mások úgy vélik, a monacóinak ez még túl nagy falat lenne. Jenson Button az előbbi tábort erősíti, szerinte a sauberes készen áll.

részletek

A Ferrari szándékosan ment neki Hamiltonnak?

Borítékolható volt az első kört látva, hogy tömegesen gondolják majd azt Lewis Hamilton rajongói, hogy Raikkönen direkt okozta az ütközést. Ezt Button és Vettel is határozottan elutasítja.

részletek

Fél év hiányzott Buttonék Le Mans-i sikeréhez

Gyermekbetegségekkel küzdve vágott bele az SMP Racing az idei 24 órásba, aminek meg is lett a böjtje. Egyik autójuk sem ért célba, Button szerint ehhez még fél év munkája hiányzott.

részletek

Így alakult a Honda útja a Red Bullig

A ’80-as évek második felében hosszú esztendőkön át verhetetlen volt a Honda-motor. 2015-ös visszatérése óta sokszor nevetség tárgyát képezte, idén fejlődési pályára állt, de sok szenvedés árán.

részletek

Buttonék dobogóra is állhattak volna Le Mans-ban?

A domináns Toyotákat esélytelen volt elkapni az idei Le Mans-i 24 órás versenyen, Jenson Button gárdája viszont mindenki másra veszélyt jelenthetett volna. A technika azonban közbeszólt.

részletek

Button számára csak a csalódás maradt

Jenson Button alig várta, hogy elrajtolhasson a Le Mans-i 24 órás versenyen, ám reményei a jó eredményre szertefoszlottak, mielőtt egyáltalán autóba ülhetett volna. Pedig a tempó egészen kiemelkedő.

részletek

Button hátast dobott első éjszakai köreitől

Le Mans-ra készülve élete első éjszakai etapját teljesítette Jenson Button, aki sötétben versenyezve úgy érzi, mintha bizonyos kanyarokban kétszeresére gyorsult volna alatta az autó.

részletek
Olvastad már?