Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. április 30. vasárnap

Brawn

Brawn elmondta, mi segíthet az előzéseken

Bár a Kínai Nagydíj sokkal több akciót hozott, hogy mint a szezonnyitó, az F1 sportszakmai guruja szerint bőven van még hova fejlődni ezen a téren - egy negyedszázada betiltott technikai megoldást hozna vissza a helyzet javításának érdekében.

részletek

Kínában nagyon örülnek az F1 új vezetésének

Bár a világ legnépesebb országába Bernie Ecclestone vitte el a száguldó cirkuszt, a szervezők szerint sokkal gördülékenyebb az együttműködés az új menedzsmenttel, mint a 86 éves üzletemberrel.

részletek

Grosjean: Szabaduljunk már meg a fizetős pilótáktól!

Romain Grosjean teljesen egyetért azzal, hogy a Formula-1-nek az lenne a legjobb, ha a fizetős pilóták eltűnnének a rajtrácsról. Szerinte meg kell nézni a korábbi fizetősök eredményeit.

részletek

Ez lehet a kulcs új F1-es csapatok érkezéséhez

Noha a Haas révén tavaly bemutatkozott egy gárda a sportágban, hét év alatt három is megszűnt, komoly aggodalmakat vetve fel az F1 anyagi helyzetét illetően. Jean Todtnak és Ross Brawnnak is vannak ötletei a tendencia megfordítására.

részletek

Brawn csak a legjobb pilótákat akarja

A Formula-1 új motorsport igazgatója, Ross Brawn csak a legjobb pilótákat szeretné látni a jövőben a Formula-1-ben, a fizetős versenyzőket nem. Szerinte „több Verstappen” kellene.

részletek

Brawn új aerodinamikai ötlettel állt elő

Ross Brawn egy percet sem veszteget értékes idejéből, és már az unalmas szezonnyitó után azon gondolkozik, milyen szabályokká tehetné izgalmasabbá az F1-et a jövőben.

részletek

Retro – Amikor megkezdődött Button diadalmenete

2009-re jelentősen átszabták a Formula-1-es versenyautókat, keskenyebb hátsó, de szélesebb első vezetőszárnyak, trükkös megoldások az aerodinamika terén. Egy ilyen kiskaput használt ki Ross Brawn, aki Jenson Buttonnal és saját csapatával meg sem állt a világbajnoki címig.

részletek

A jövőben csak a tehetség számíthat az F1-ben

Ross Brawn szerint olyan rendszert kell kitalálni, hogy eltűnjenek a fizetős pilóták az F1-ből és csak a világ legjobbjai versenyezhessenek egymás ellen - azt is elárulta, hogy ehhez mi szükséges.

részletek

Brawn elárulta, mennyi verseny lehet a maximum

Az F1 sportszakmáért felelős ügyvezető igazgatója azon dolgozik, hogy a sportág sokkal fenntarthatóbb legyen a jövőben, ennek érdekében pedig maximalizálni szeretné az egy szezonban rendezett futamok számát.

részletek

Brawn arra is találna megoldást, amire nincs

Egy ideális Formula-1-ben az autók nehezen vezethetőek, nagy aerodinamikai tapadással rendelkeznek és szoros csatákba is tudnak bonyolódni egymással. Ilyen F1 ma még nem létezik, de Ross Brawn saját szakmai csapata segítségével létrehozná.

részletek

Ezen a pályán rendezhetnek bajnokságon kívüli F1-es futamot

Ross Brawn a tesztek előtt bombát robbantott egy bajnokságon kívüli futam ötletével, ahol ki lehetne próbálni az új versenyformátumokat - már meg is van az első jelentkező rá.

részletek

Innentől minden bevetés éles a Pirelli számára

Végre elérkezett, amire vártunk és vártak az F1 hivatalos gumiszállítójánál, a Pirellinél is. Nincs több tesztelés, innentől minden élesben megy. Több olyan dologgal is találkozhattunk a gumigyártóval kapcsolatban a tesztelések során, ami igencsak figyelemre méltó.

részletek
Olvastad már?