Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 22. vasárnap

Bianchi

Mansell: „Zilliószor jobb a biztonság”

Nigel Mansell úgy véli, hogy a Formula-1 az utóbbi évtizedek során rendkívül biztonságos sportággá változott, összehasonlíthatatlanul nagyobb biztonságban érezhetik magukat a pilóták.

részletek

Elveszett tehetségek

Az elmúlt években többen is berobbantak a Formula-1 világába, akikről azt állították, hogy akár világbajnoki címig vihetik. Ehhez képest, sajnos sokuk hamarosan egyszerűen eltűnt.

részletek

Raikkönent muszáj volt büntetni

Kimi Raikkönen megkérdőjelezte büntetése jogosságát a Belga Nagydíjon, most azonban honfitársa egyértelműen levezette, miért nem úszhatta meg a finn pilóta a büntetést.

részletek

Bianchiék pályáján ült először gokartban

Akkor ötéves volt, ma pedig 19 esztendősen a Ferrari akadémistájaként a Formula-1 kapujában áll. A fiatal generáció talán legnagyobb tehetségéről egyre többször hallani: bemutatjuk, kicsoda valójában Charles Leclerc.

részletek

Kik vártak a legtöbbet életük első pontszerzésére?

Meg tudjátok mondani fejből, melyik F1-es versenyző teljesítette a legtöbb futamot első pontszerzéséig? Összeállításunk tartogat néhány nagyobb meglepetést is, íme a top 10, Nanninivel, Bianchival is a sorban.

részletek

Klipet készítettek Bianchi tiszteletére

A tragikus kimenetelű szuzukai versenybalesete következtében elhunyt Jules Bianchi tiszteletére videoklipet készítettek „Halhatatlan vagyok” címmel. Egészen kiválóra sikeredett az alkotás.

részletek

Tragédiák utóhatása volt a törölt péntek

1986-ban egy F1-es pilóta meghalt a mentőhelikopter hiánya miatt, s Jules Bianchi tragédiája is elkerülhető lett volna, ha az FIA komolyabban veszi az időjárási fenyegetést – ezt a hibát többször nem szabad elkövetni.

részletek

Végül elbukott mindhárom 2010-es újonc csapat

Amikor 2008 végén a Honda, majd egy évre rá másik két gyári csapat, a Toyota és a BMW is bedobta a törölközőt és a pénzügyi válság miatt kilépett a Formula 1-ből, fontos volt, hogy a keletkező űrt megpróbálják új csapatokkal feltölteni.

részletek

Bianchi mérnökével dolgozik a Williams újonca

Szinte teljesen új mérnökcsapatot állított össze egyik autója mellé a Williams, akik a reményeik szerint a leghatékonyabban tudnak majd együttműködni Lance Strollal, az utóbbi idők egyik legintenzívebb felkészülésén áteső újonccal.

részletek

Manor: A Bianchi-családtól féltek az érdeklődők?

Noha a konstruktőri 10. hely elvesztése kétségkívül érzékenyen érintette a Manor istállót, a történet mögé nézve azt láthatjuk, hogy legalább három ennél nyomósabb oka is volt az F1-es kiscsapat megszűnésének.

részletek

Titkos információ derült ki a 2017-es Ferrariról?

Csütörtökön a Santander egy Twitter-bejegyzésben fontos információt árult el a Ferrari 2017-es F1-es versenygépéről, azonban a poszt már nem található az oldalukon.

részletek

Utcát neveznek el Jules Bianchiról

A nizzai városvezetés úgy határozott, hogy a néhai F1-es pilóta emlékének adózva utcát neveznek el Bianchiról a dél-franciaországi városban.

részletek
Olvastad már?