Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. augusztus 22. kedd

Benetton

Retro - Berger győz, Verstappen tűzben

Gerhard Berger közel négy év sikertelenség után győzelemre vezette a Ferrarit, ám nem erről maradt igazán emlékezetes a futam, hanem Jos Verstappen borzalmas bokszutcai tűzesetéről, valamint a hatalmas rajtbalesetről.

részletek

Retro - Prost, Senna és Schumacher hihetetlen csatája

Egy nagydíj, ahol óriási harcot vívott egymással a három legnagyobb ász, Senna, Prost és Schumacher. Ijesztő ütközés, safety car, üzemanyaggondok, motorhiba, szinte minden történt. Videón a fontos események.

részletek

Retro – Japán pilótát Schumi mellé?

Öt kontinens legmagasabb hegyét megmászta, ötven felett is maratont fut, profi kerékpárcsapata van - mindezt úgy, hogy meg kellett küzdenie a rákkal. És talán épp ezért nem lett Schumacher csapattársa...

részletek

Nem mostanában színezték be először a gumikat

A Formula-1-ben az utóbbi években a gumi oldalának színezéséből elsőre megállapíthatjuk, hogy milyen keverék. Az abroncsok színezésével azonban korábban is találkozhattunk, némelyik nem nyert szépségdíjat.

részletek

Megveheted Michael Schumacher versenyautóját

Kalapács alá kerül Michael Schumacher egyik első versenyautója, az 1991-es Benetton B-191-02. Szűk egy hónap múlva, aki szeretné, megveheti a formás és híres darabot a Bonhams Aukciósháztól.

részletek

Visszatér-e a Ford az F1-be?

Korábban a Ford óriási szerepet vállalt a Formula-1-es száguldó cirkuszban, de évek óta nem láthatjuk a híres vállalatot még motorszállítóként sem. Most nagy a mozgolódás a párizsi megbeszélés óta több autógyártónál.

részletek

Az elmúlt húsz év csapatváltozásai

Menjünk vissza az időben 20 évet és hasonlítsuk össze, mely F1-es csapatok versenyeztek akkoriban, melyek maradtak meg, mi szűnt meg és mi alakult át. Némelyik igen meglepő, köztük egy videóval.

részletek

Retro – A Williams-Renault 25. győzelme

Az 1997-es Brazil Nagydíj már a versenyhétvége előtt elkezdődött. Ez volt az egyik olyan év, ahol győzelmi esélye volt számos csapatnak, mint a Williams, Ferrari, Benetton, McLaren, Prost, Jordan és még az Arrows (!) is.

részletek

Retro - 10+1 emlékezetes Fisico-pillanat

44. születésnapja alkalmából összeszedtük a sportág egyik legtöbbre hivatott, mégis kevés sikert elérő olasz pilótájának legemlékezetesebb F1-es momentumait.

részletek

„Együtt fejlődtünk Schumacherrel”

Bár már előtte is értek el sikereket az autósportban a világ a Benettonnál ismerte meg a következő másfél évtized meghatározó F1-es versenyzőjét és technikai guruját, Michael Schumachert és Ross Brawnt,

részletek

Amikor Schumacher sebességmérőt kért az autójába

Egykori kollegája egy szokatlan részletet árult el Michael Schumacher F1-es karrierjének kezdetéről. A Benetton mérnökei először csak nevettek a német kérésén, ám miután teljesítették azt, a pilóta tényleg csodákra volt képes.

részletek

Retro - Aki élversenyzőt faragott Buttonból

Dave Richards legnagyobb sikereit a rali-világbajnokságon érte el, de nevéhez fűződik az F1-es BAR-istálló felfuttatása is, ahol a keze alatt vált élversenyző a későbbi világbajnok Jenson Buttonból.

részletek
Olvastad már?