BelgaNagydíj - Formula.hu - 1
Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. augusztus 17. péntek

BelgaNagydíj

Strollnak már Belgiumig csapatot kellene váltania?

A Force India új tulajdonosi körét Lance Stroll édesapja vezeti, ezzel megmenekült az istálló. Jacques Villeneuve szerint a fiatal kanadainak azonnal át kellene igazolnia jövő évi csapatába.

részletek

Németország köszönetet mondhat Verstappennek

Max Verstappen hihetetlen módon vonzza a nézőket a környező nagydíjakra, legfőképpen Hollandiából. Németország jövőre visszatér a versenynaptárba, a holland pedig nagy szolgálatot tesz.

részletek

Ezért úszta meg a büntetést Alonso

A monzai hétvége a rajtbüntetésekről szólt eddig, ám egy sokakat érintő kérdés felmerült a héten, miért nem büntették Fernando Alonsót Belgiumban a Palmerrel szembeni manőverért. Itt a válasz.

részletek

Hamilton = Schumacher - Belga Nagydíj statisztikák

Hamilton vagy Schumacher jutott-e el gyorsabban a rekordot jelentő pole-mennyiségig, hányan tudták megnyerni 200. nagydíjukat és miért volt előre megpecsételve a sorsa Kimi Raikkönennek? A Belga Nagydíj statisztikai összefoglalójából kiderül!

részletek

A Mercedes elárulta a spái győzelem kulcsát

Izgalmas végjátékot hozott a Belga Nagydíj, Lewis Hamiltonnak az utolsó körökben is védekeznie kellett Sebastian Vettellel szemben. Toto Wolff az alacsony leszorítóerőnek tulajdonítja a sikert.

részletek

Nem érti Bottas, hogy lehetett Hamilton annyival jobb

Második etapját leszámítva Bottas Belga Nagydíja küszködés volt: a finn nem mutogat a beállításokra, hanem elismeri, fogalma sincs, miért ment sokkal gyengébben Hamiltonnál.

részletek

Igazságtalanul büntették meg Massát is

Akárcsak Kimi Raikkönen, Felipe Massa is azért kapott büntetést a Belga Nagydíjon, mert nem lassított sárga zászlónál – ő sem érzi igazságosnak az ítéletet. A licenszére írt három pont fáj neki legjobban, mivel büszke arra, hogy szabálytisztelő versenyzőként ismert.

részletek

Jelentős változásokon esik át az új Williams

Nem idézi tavalyi önmagát a grove-i istálló, ugyan ötödikek a bajnokságban, de a Force India jelentős előnnyel tartózkodik a negyedik helyen. Ezen javítana Lowe és csapata a közeljövőben.

részletek

Alonso ultimátumot adott a McLarennek?

Eddig is sejthető volt, hogy Alonso és a Honda viszonya végképp elmérgesedett, most úgy értesült a sajtó, hogy a spanyol ultimátumot adott csapatának, vagy ő, vagy a Honda.

részletek

Mennyit gyorsult az F1 Spában?

Szerencsére az időjárás is segédkezet nyújtott hozzá, így még szép, hogy a szezon egyik legsodrósabb pályáján is új körrekordot állított fel a mezőny. Grafikánkból kiderül, hogyan változott a tempó a Belga Nagydíjon az elmúlt évtized során.

részletek

Bottas: Még nem ment el a bajnoki cím

A finn számára nem a legjobban alakult a Belga Nagydíj hétvégéje: Lewis Hamilton és Sebastian Vettel az első két helyen végeztek, őt pedig csak ötödikként intették le a futam végén.

részletek

Raikkönent muszáj volt büntetni

Kimi Raikkönen megkérdőjelezte büntetése jogosságát a Belga Nagydíjon, most azonban honfitársa egyértelműen levezette, miért nem úszhatta meg a finn pilóta a büntetést.

részletek
Olvastad már?