Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. január 19. szombat

Aerodinamika

Tervező: Drasztikusabbak az idei változások

A halo tavalyi bevezetése messze nem volt akkora horderejű az F1-ben, mint az idei szabálymódosítások, amelyek az aerodinamika mellett a fogyasztást is érintik – állítja egy szakember.

részletek

Kiskaput találhatott a Mercedes

Az F1 idei aerodinamikai szabályainak nem sok haszna lesz, sokan trükköznek majd - állította Toto Wolff csapatfőnök, aki elhintette, hogy már a csapata is talált kiskaput az előírások soraiban.

részletek

Nincs pihenés az F1 boszorkánykonyhájában

Az F1 szakmai stábja elkötelezetten dolgozik a versenyek izgalmasabbá tételén, és addig nem is állnak le a kísérletezéssel, amíg az autók csak szenvednek egymás szélárnyékában – ígérte Ross Brawn.

részletek

Ricciardo értékes adatokat oszthat meg a Renault-val

Hatalmas technikai fejlődésen mehet át a Renault Daniel Ricciardónak köszönhetően, legalábbis ez a nézőpontja Nico Hülkenbergnek, mivel értékes információkhoz juthatnak a korábbi Red Bull-pilótától.

részletek

A 2019-es szabályokban nincsenek kiskapuk?

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe szerint a 2019-re megváltozó aerodinamikai szabályokból nem lehet semmi extrát kihozni. Jövőre nem fogunk látni bevállalós mérnöki megoldásokat.

részletek

Stroll: Nem fair a két szezon összehasonlítása

Második évadát zárta a Formula-1-ben a fiatal kanadai Lance Stroll. Látszólag jelentősen visszaesett a teljesítménye, ám ez nagyrészt a borzalmasan félretervezett Williamsnek volt köszönhető.

részletek

A Renault a csendes győztes

Az élcsapatok mögötti szakadék miatt a franciák gyári istállója szinte megbújt 2018-ban, de feltűnés nélkül felugrottak a negyedik helyre, ráadásul tavalyi pontmennyiségüket megduplázták.

részletek

Tost: A Honda jó volt, az autó kevésbé

Jó hír a Red Bull-rajongók számára, hogy a Toro Rosso csapatfőnöke elismerte, hogy az idény utolsó harmadában a Honda-motor a kívánt szinten teljesített, a fiókcsapat karosszériája kevésbé.

részletek

Sainz: Nem másoljuk a Red Bullt

Nemrég olyan feltételezések kaptak szárnyra, hogy a McLaren aerodinamikailag igyekszik a lehető leginkább lemásolni az energiaitalos istálló idei remekművét, ám a spanyol pilóta ezt tagadja.

részletek

Kubica: Jövőre mindenki nulláról indul

Semmi kétsége sincs Robert Kubicának afelől, hogy már az első körtől kezdve tudása legjavát fogja nyújtani jövőre. Ráadásul az új aerodinamikai szabályok miatt mindenki a nulláról indul.

részletek

Alonsót jövőre is az élre várják Indyben

Ha valakit egy négyszeres Indy 500-győztes vár egyértelműen a legjobbak közé, az nem éppen kis dicséret. Az IndyCar legendája, Rick Mears szerint biztosan a győzelemért harcol majd Alonso.

részletek

Marko: 15 millió eurót dobtunk ki a semmire

A Red Bull főtanácsadója szerint teljesen hasztalan lesz a jövőre használatos új első vezetőszárny, azonban a költségvetésből azonnal súlyos milliókat felemésztett, az előzés viszont nem lesz könnyebb.

részletek
Olvastad már?