Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 27. vasárnap

Aerodinamika

Ezért változnak jövőre az F1-es szárnyak

Kiderült, miért váltanak néhány éven belül ismét irányt az F1 aerodinamikai szabályai. Az FIA az előzések további csökkenésétől tartott, ezért hozott döntést az utolsó pillanatban.

részletek

Megvan a megoldás a kevés előzésre?

Már második éve égető probléma a Formula-1-ben, hogy az új aerodinamikai szabályok miatt drasztikusan kevesebb az előzés. Az FIA elnöke azonban úgy tűnik, rátalált a megoldásra.

részletek

Brawn: Ricciardo egy utas volt a balesetben

Az F1 sportszakmai vezetője szerint az Azerbajdzsáni Nagydíjon történt dupla Red Bull-os kiesésben jelentős szerepe volt az aerodinamikának is. A kavargó légáramlatok tréfálták meg Ricciardót.

részletek

A csapatok ellenzik, de jönnek az előzéseket segítő változtatások

Szinte az utolsó utáni pillanatban, április 30-án fogadta el az F1-es Bizottság a jövő évi aerodinamikai csomagot érintő módosításokat, noha a hírek szerint több istálló is ellene szavazott.

részletek

Ricciardo a széles autókat hibáztatja az előzések hiányáért

Az ausztrál szerint a 2017 előtti keskenyebb F1-es gépekkel sokkal jobban lehetne versenyezni, még ha ezzel veszítenének is a sebességükből. A Red Bull pilótájának a költségcsökkentésre is van tippje.

részletek

Andretti: Mi már megoldottuk az előzési gondot

A Formula-1 egyik legnagyobb problémája jelenleg az előzés hiánya. Az IndyCar sorozat is hasonlóval küzdött, ám az idei évre megtalálták a megoldást. A Formula-1-ben is ezt kellene?

részletek

Brawn: Az előzési gondot meg kell oldanunk

A Formula-1 vezetősége is érzi, hogy a sportág jelenlegi, egyik legnagyobb problémája az előzések hiánya. Mindenképpen változtatásra van szükség ennek hosszabb távú megoldására.

részletek

Óriási nyereség a Mercedes oldaldoboza

A Formula-1-ben a lényeg legtöbbször a részletekben rejlik. A Mercedes elképesztő mértékben átdolgozta az új autó oldaldobozát, amivel nagyot nyertek. Most el is árulták, pontosan mennyit.

részletek

Nagyon sokba került a halo a Force Indiának

Az utóbbi évek egyik feltörekvő csapata lehetséges, hogy éppen a glória miatt kerül bajba. A Force India technikai igazgatója a halo beépítése miatt felmerülő problémákat ecsetelte Barcelonában.

részletek

Sainz: Húsz kör alatt megszokjuk a halót

Az idei év egyik, sok vitát kiváltó szabályváltozása, hogy kötelezővé vált a „glória”, azaz az egységes fejvédelmi eszköz a Formula-1-ben. Carlos Sainz szerint igen gyorsan megszokja majd mindenki.

részletek

McLaren: Mindenhol jók akarunk lenni

A motorszállító-váltáson átesett wokingi istálló szeretné elkerülni, hogy egy megbízhatatlanul teljesítő versenyautóval rukkoljon elő az idei évben, az összes pályán versenyképes lenne.

részletek

A Force India szenvedett a halo beépítésével

A FIA eldöntötte, hogy 2018-ban már minden F1-es autón ott kell lennie a fejvédő eszköznek. A halo beintegrálása nem kis fejtörést okozott a csapatoknak, mint azt a Force India példája is mutatja.

részletek
Olvastad már?