Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. március 26. kedd

Aerodinamika

Jean Todt bánja, hogy negatív az F1 légköre

Az emberek folyton csak azt nézik, hogy mi az, ami nem működik – fakadt ki az FIA elnöke, aki szerint az F1 kulcsfiguráinak sokkal pozitívabb szemlélettel kellene rendelkezniük.

részletek

A Pirellit meglepte az idei autók sebessége

A Pirelli igazgatója, Mario Isola elmondta, hogy meglepte őket a 2019-es autók sebessége Barcelonában. Vettel majdnem egy másodperccel volt gyorsabb, mint tavaly ilyenkor.

részletek

Perez szerint idén jobb lesz az F1

Több párharcra, így eseménydúsabb F1-es versenyekre számít a Racing Point pilótája, aki szerint az új aerodinamikai szabályok jótékony hatással lesznek a sorozat 2019-es szezonjára.

részletek

Bottas: Ezekkel az autókkal könnyebb lesz előzni

Valtteri Bottas is csatlakozott azon pilóták közé, akik úgy érzik, jó irányba mozdult el az F1 az új aerodinamikai szabályokkal, a finn szerint ugyanis idén kiszámíthatóbb az autók viselkedése.

részletek

Newey: Semmivel nem egyszerűbb az előzés

Meglehetősen vegyes fogadtatásban részesülnek egyelőre az új aeroszabályok. Daniel Ricciardónak tetszik, Sebastian Vettel és Adrian Newey szerint viszont most is nehéz követni a másikat.

részletek

Ricciardónak tetszenek az új aeroszabályok

Daniel Ricciardo üdvözli a 2019-es, kissé leegyszerűsített első szárnyakat az autókon, az ausztrál szerint ugyanis, a teszt első hetében szerzett tapasztalataira hagyatkozva, könnyebb lesz a riválisok követése.

részletek

A Honda kisebb motorja nem lett hátrány

Korábban a McLaren oldalán az extra mértékben lekicsinyített Honda-erőforrás komoly megbízhatósági gondokat okozott, most a Red Bull partnereként nem igazán vesztenek teljesítményt ezzel.

részletek

Még mindig nem bíznak a több előzésben

Bár a Formula-1 tulajdonosi köre arra számít, hogy jelentősen több előzést láthatunk a szabályváltozásoknak köszönhetően, ezt az istállók egyelőre cáfolják. A Renault szerint sem lesz nagy javulás.

részletek

Exkluzív: A Sauber magyar modellépítője

Bár álmodott róla, sosem törekedett rá, hogy egyszer a Formula-1-ben dolgozzon, amíg autófényező képesítésével be nem adta jelentkezését a svájci istálló aerodinamikai részlegéhez. Bódi Dáviddal beszélgettünk.

részletek

Sainz: Most felhajtás kell az F1 köré

Az F1 szabályváltozásaival kapcsolatban túlsúlyba kerültek a negatív vélemények, pedig van miért örülnünk, vallja Carlos Sainz. A spanyol örömmel fogadja a Liberty Media törekvéseit.

részletek

Tervező: Drasztikusabbak az idei változások

A halo tavalyi bevezetése messze nem volt akkora horderejű az F1-ben, mint az idei szabálymódosítások, amelyek az aerodinamika mellett a fogyasztást is érintik – állítja egy szakember.

részletek

Kiskaput találhatott a Mercedes

Az F1 idei aerodinamikai szabályainak nem sok haszna lesz, sokan trükköznek majd - állította Toto Wolff csapatfőnök, aki elhintette, hogy már a csapata is talált kiskaput az előírások soraiban.

részletek
Olvastad már?