Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. július 17. kedd

Aerodinamika

Ártottak az idei szabályok a McLarennek

A tavalyihoz képest gyengébb karosszériával állt idén elő a McLaren F1-es csapata, ismerte el Fernando Alonso. A spanyol szerint az MCL33-as megsínylette az aerodinamikai korlátozásokat.

részletek

A McLarennek fogalma sincs, mi a baj

Még a tavalyinál is nagyobb gondban vannak a wokingiak. Eddig lehetett a gyenge motorra fogni, most viszont elképesztő mélyponton az istálló, a legnagyobb gond, hogy nem is értik, mi a probléma.

részletek

Villeneuve: Ezért nincs előzés az F1-ben

Másfél éve panaszkodnak a pilóták, hogy a túl bonyolult aerodinamika miatt nem lehet előzni a Formula-1-ben. Az 1997-es világbajnok azonban teljesen más okból érzi az előzés hiányát.

részletek

Ricciardo: Csak áttolják a felelősséget ránk

A Red Bull ausztrál pilótája is érzi, hogy csapata esélyes Monacóban, ám szerinte a többiek nyafogása már túlzott. Csak le akarják vetni magukról a felelősséget és áttolni a bikákra.

részletek

Ezért változnak jövőre az F1-es szárnyak

Kiderült, miért váltanak néhány éven belül ismét irányt az F1 aerodinamikai szabályai. Az FIA az előzések további csökkenésétől tartott, ezért hozott döntést az utolsó pillanatban.

részletek

Megvan a megoldás a kevés előzésre?

Már második éve égető probléma a Formula-1-ben, hogy az új aerodinamikai szabályok miatt drasztikusan kevesebb az előzés. Az FIA elnöke azonban úgy tűnik, rátalált a megoldásra.

részletek

Brawn: Ricciardo egy utas volt a balesetben

Az F1 sportszakmai vezetője szerint az Azerbajdzsáni Nagydíjon történt dupla Red Bull-os kiesésben jelentős szerepe volt az aerodinamikának is. A kavargó légáramlatok tréfálták meg Ricciardót.

részletek

A csapatok ellenzik, de jönnek az előzéseket segítő változtatások

Szinte az utolsó utáni pillanatban, április 30-án fogadta el az F1-es Bizottság a jövő évi aerodinamikai csomagot érintő módosításokat, noha a hírek szerint több istálló is ellene szavazott.

részletek

Ricciardo a széles autókat hibáztatja az előzések hiányáért

Az ausztrál szerint a 2017 előtti keskenyebb F1-es gépekkel sokkal jobban lehetne versenyezni, még ha ezzel veszítenének is a sebességükből. A Red Bull pilótájának a költségcsökkentésre is van tippje.

részletek

Andretti: Mi már megoldottuk az előzési gondot

A Formula-1 egyik legnagyobb problémája jelenleg az előzés hiánya. Az IndyCar sorozat is hasonlóval küzdött, ám az idei évre megtalálták a megoldást. A Formula-1-ben is ezt kellene?

részletek

Brawn: Az előzési gondot meg kell oldanunk

A Formula-1 vezetősége is érzi, hogy a sportág jelenlegi, egyik legnagyobb problémája az előzések hiánya. Mindenképpen változtatásra van szükség ennek hosszabb távú megoldására.

részletek

Óriási nyereség a Mercedes oldaldoboza

A Formula-1-ben a lényeg legtöbbször a részletekben rejlik. A Mercedes elképesztő mértékben átdolgozta az új autó oldaldobozát, amivel nagyot nyertek. Most el is árulták, pontosan mennyit.

részletek
Olvastad már?