Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. szeptember 21. péntek

Aerodinamika

Newey: Miénk a legjobb autó, még sincs esélyünk

A Red Bull főtervezője komoly frusztrációt érez amiatt, hogy aerodinamikailag a legjobb autóval rendelkeznek a bikák, ám mégsem harcolhatnak a világbajnoki címért. Mit várnak jövőre a Hondától?

részletek

Szirotkin: Ezt az autót vezetni harc a túlélésért

Fennállása legpocsékabb időmérő edzésén van túl a Williams istálló, pilótáik hatalmas hátránnyal teljesen utolsóként végeztek. Ha hátrányukat lefelezik, akkor is kiestek volna a Q1-ben.

részletek

Alonso már bizakodóbb a 2019-es McLarennel

Bár még nem döntött arról, mihez kezd jövőre Fernando Alonso, legutóbbi nyilatkozatában már a jövő évre tervez, ami arra engedhet következtetni, hogy nem hagyja el a McLaren-Renault-t.

részletek

Ismét csúnyábbak lesznek az F1-es autók?

A száguldó cirkusz 2019-es aerodinamikai szabályai ismét felboríthatják a jelenlegi F1-es autók arányosságát. Van olyan szakember, aki már a 2009 utáni „hótoló” időszakot emlegeti.

részletek

Három tized menny és pokol között

Hihetetlenül szoros idén a középmezőny, két-három tized dönt kitűnő rajthely és a Q1-es kiesés között. A Red Bull fiókcsapata pedig éppen annak áldozata, hogy nem képesek konzisztensek lenni.

részletek

Ártottak az idei szabályok a McLarennek

A tavalyihoz képest gyengébb karosszériával állt idén elő a McLaren F1-es csapata, ismerte el Fernando Alonso. A spanyol szerint az MCL33-as megsínylette az aerodinamikai korlátozásokat.

részletek

A McLarennek fogalma sincs, mi a baj

Még a tavalyinál is nagyobb gondban vannak a wokingiak. Eddig lehetett a gyenge motorra fogni, most viszont elképesztő mélyponton az istálló, a legnagyobb gond, hogy nem is értik, mi a probléma.

részletek

Villeneuve: Ezért nincs előzés az F1-ben

Másfél éve panaszkodnak a pilóták, hogy a túl bonyolult aerodinamika miatt nem lehet előzni a Formula-1-ben. Az 1997-es világbajnok azonban teljesen más okból érzi az előzés hiányát.

részletek

Ricciardo: Csak áttolják a felelősséget ránk

A Red Bull ausztrál pilótája is érzi, hogy csapata esélyes Monacóban, ám szerinte a többiek nyafogása már túlzott. Csak le akarják vetni magukról a felelősséget és áttolni a bikákra.

részletek

Ezért változnak jövőre az F1-es szárnyak

Kiderült, miért váltanak néhány éven belül ismét irányt az F1 aerodinamikai szabályai. Az FIA az előzések további csökkenésétől tartott, ezért hozott döntést az utolsó pillanatban.

részletek

Megvan a megoldás a kevés előzésre?

Már második éve égető probléma a Formula-1-ben, hogy az új aerodinamikai szabályok miatt drasztikusan kevesebb az előzés. Az FIA elnöke azonban úgy tűnik, rátalált a megoldásra.

részletek

Brawn: Ricciardo egy utas volt a balesetben

Az F1 sportszakmai vezetője szerint az Azerbajdzsáni Nagydíjon történt dupla Red Bull-os kiesésben jelentős szerepe volt az aerodinamikának is. A kavargó légáramlatok tréfálták meg Ricciardót.

részletek
Olvastad már?