Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 18. kedd

Abiteboul

Renault: A motor jobban oda fog érni

Sokat ostorozták a francia gyártót már amiatt, hogy 2014 óta képtelen felérni a Mercedes szintjére, most pedig már a Honda is utolérte. A Renault ígéri, az erőforrás közelíteni fog a legjobbakra.

részletek

A Renault-főnök megint odaszólt a Red Bullnak

A francia gyártó F1-es főnöke továbbra is megkérdőjelezi, hogy jól döntött-e a Red Bull, hogy elhagyta őket a Honda kedvéért. A Toro Rossót hozta fel példaként, a Renault könnyedén legyőzte őket.

részletek

Ezért is szerződtette a Renault Ricciardót

2016-os visszatérése óta először lesz futamgyőztes pilótája a Renault gyári istállójának. De a kitűnő vezetési tudás mellett mással is rendelkezik az ausztrál, amiért mellette döntöttek a franciák.

részletek

Szétváltak a civakodó felek

Az első évek szinte csak a sikerekről, az utolsó öt viszont szinte csak a kudarcokról szólt a Renault és a Red Bull kapcsolatában. Tizenkét esztendő közös munka után külön utakon folytatják.

részletek

A Renault eldönthette a 4. hely sorsát

A tavaszi menetelés után nyártól jelentősen visszaesett a francia gyári istálló, ám idei legjobb eredményüket elérve alighanem eldőlt, hogy a Renault végez a középmezőny elején 2018-ban.

részletek

Teljesen új motort épít a Renault 2019-re

Korábban még arról szóltak a hírek, hogy a Renault az idei C-specifikációjú motorját fogja használni alapként a 2019-es autójához, Cyril Abiteboul csapatfőnök azonban elmondta, teljesen új erőforrást építenek a következő szezonra.

részletek

A Renault-t túlköltekezi a Honda, így előzhetett

A Renault attól tart, hogy a Honda által befektetett óriási pénzösszeg miatt továbbra is jobban fejlődhet a japán erőforrás, mint a francia gyártó egysége. A Honda iszonyatos összegekkel fejleszt.

részletek

Abiteboul támogatja Wolff csapatutasításait

A Renault F1-es főnöke teljes mértékben egyetért azzal, hogy a Mercedes nyílt csapatutasítást alkalmaz, amikor szükséges, így legalább minden tiszta és átlátható, ráadásul profi hozzáállást takar.

részletek

Abiteboul: A Red Bull miatt nem szerződtettük le Sainzot

Cyril Abiteboul a Japán Nagydíjon újabb fejleménnyel állt elő a pilótapiac idei alakulását illetően. A Renault vezérigazgatója azt állítja, a Red Bull akadályozta meg azt, hogy meghosszabbítsák Carlos Sainz szerződését.

részletek

Renault: Nem mi vagyunk felelősek Oconért

A Renault kitart amellett, hogy nem ők tehetnek az Esteban Ocon körül kialakult helyzetről, annak ellenére sem, hogy nyár közepén, habár csak szóban, de megegyeztek a francia leszerződtetéséről.

részletek

Üzenni is akart a Renault a Q2 kihagyásával

Bár rájuk nem várt rajthelybüntetés, mégsem hajtottak pályára az Orosz Nagydíj időmérőjének második szakaszában – Cyril Abiteboul elmagyarázta, mi is áll a döntésük hátterében.

részletek

Verstappen keményen visszaszólt a Renault-nak

Még mindig nem ért véget a Red Bull holland F1-ese és a francia motorgyártó közötti szópárbaj: a fiatal pilóta szerint a Renault-nak a saját autójával kellene foglalkoznia, s nem pedig vele.

részletek
Olvastad már?