Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. július 20. péntek

2021

Symonds: Egy- és háromautós csapatok jöhetnek

Pat Symonds elárulta, hogy hamarosan napirendre kerül a téma, hogy egy- és háromautós csapatok vegyenek részt az F1-ben. Az FIA ezzel szeretné kissé felturbózni a rajtrácsot.

részletek

Marko beszólt a Mercedesnek

A Formula-1-ben várhatóan bevezetésre kerülő, új szabályok azt a célt szolgálják, hogy csökkenjenek a csapatok közti különbségek. A Red Bull már alig várja, hogy megszűnjön a dominancia.

részletek

Akár több F1-es futam is lehet egy hétvégén

Ha szükségesnek találja, a Formula-1 legalapvetőbb sajátosságaihoz is hozzányúlhat a Liberty Media a 2021-es nagy ráncfelvarrás során. A cél a nézők szórakoztatása, a fiatalok bevonzása és a csapattagok pihentetése.

részletek

Drasztikusan megváltoznak az F1-es gumik?

Sokkal nagyobb kerekek jöhetnek az F1-be 2021-től, sőt, most már valószínűbb, hogy megtörténik a változás, mint hogy maradnak a jelenlegi abroncsok.

részletek

A Mercedes segítené a belépő gyártókat

A német gyártó felajánlotta, hogy a 2021-es új motorszabályok hatására belépő, esetleges új motorszállítókat technológiával segítené. A Ferrari-Renault-Honda trió kritikusan fogadja az ötletet.

részletek

2021-ig nincs sok esélye a McLarennek

Immáron 2013 óta bukdácsol a korábban több világbajnokot is adó, wokingi istálló, a motorváltás sem hozta meg az igazi áttörést. Ám nagyon bízik a csapat a szabályváltozásokban.

részletek

Egy hónap múlva véglegesítik az F1 2021-es szabályait

Szép lassan csak elérik céljukat a csapatok, és az illetékesek ígéretei szerint egy hónap múlva minden részlet ismert lesz azzal kapcsolatban, hogy milyen szabályok szerint versenyeznek és milyen motorokat használnak majd az F1-ben 2021-től.

részletek

Lauda az FIA-t és a Libertyt is sürgeti 2021-gyel kapcsolatban

A Mercedes részéről Niki Lauda kifejtette, hogy éppen itt lenne már az ideje annak, hogy egyre több részletet tudjanak a 2021-ben bevezetendő szabályokkal, illetve a konkrét motorformulával kapcsolatban. Az osztrák a versenynaptárat már nem bővítené.

részletek

Monacóban ismét az F1 jövője a téma

Pénteken fontos találkozó helyszíne lesz Monaco, ugyanis a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media és a csapatok vezetői találkoznak, hogy megvitassák a 2021-től esedékes szabályokat.

részletek

Visszafelé halad a Formula-1?

Lehet, hogy a száguldó cirkuszban mindenki mindenki ellen van. Az aerodinamikai változások terén a csapatok egymás ellen, a 2021-es tervezeteknél pedig a gyártók a szurkolók ellen.

részletek

Nagyon erős IndyCar-motorok jönnek

2021-től nem csak a Formula-1-ben, hanem a tengerentúli bajnokságban is új motorszabályokat vezetnek be. A 900 lóerőt is átlépő, az F1-nél jóval olcsóbb egységektől új gyártók érkezését is várják.

részletek

Megvan a megoldás a kevés előzésre?

Már második éve égető probléma a Formula-1-ben, hogy az új aerodinamikai szabályok miatt drasztikusan kevesebb az előzés. Az FIA elnöke azonban úgy tűnik, rátalált a megoldásra.

részletek
Olvastad már?