Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. október 23. kedd

2021

„Az oldalsó légterelőket be kellene tiltani”

Alaposan megváltozik a versenyautók kinézete 2021-től, amikor a tervek szerint életbe lépnek az új szabályok. Van olyan csapatfőnök, aki az első szárnyon kívül az autó oldalán is radikálisan változtatna.

részletek

Tost: Nincs kiskapu a költségvetési sapkán

A kis- és középcsapatok érdekeit szolgálná a kiadások maximalizálása a Formula-1-ben, ám sokan aggódnak annak ellenőrizhetősége miatt. Franz Tost nem tartozik közéjük, szerinte minden rendben lesz.

részletek

Hamilton várja a McLaren és a Williams feltámadását

A négyszeres világbajnok nagyon szomorúan veszi tudomásul, hogy a két, egykor szebb napokat látott istálló ennyire lecsúszott a ranglistán. Reméli, hamarosan ismét az élen láthatja a két rivális csapatot.

részletek

Haas: Jó verseny a költségek korlátozásával lesz

A tervek szerint legkésőbb 2021-től teljesen új szabályokat vezetnének be a Formula-1-ben. Egyesek szerint viszont az autók kinézeténél sokkal fontosabb, hogy a pénzügyi lehetőségek változzanak.

részletek

2019-ben érkezhet a Q4?

Sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy jövőre a Q3-mal nem ér véget az időmérő edzés, hanem egy Q4-et is beiktatnak, és ott fog eldőlni a pole-pozíció sorsa. Egyéb változások is lesznek.

részletek

Csalódott a Ferrari az F1 terveit látva

Nem nyűgözték le a Ferrari mérnökeit a Liberty Media által ma nyilvánosságra hozott koncepciórajzok. A maranellóiak szerint az autók úgy fognak kinézni, mint a régi amerikai Champ Carok.

részletek

Részletek az F1 2021-es koncepciójáról

A pár nappal ezelőtti szivárogtatás után a Liberty Media ma hivatalosan is bemutatta a jövő F1-es autóinak látványterveit. Ross Brawn látványosabb küzdelmekre számít, mint korábban bármikor.

részletek

A Formula-1 bemutatta 2021-es autójának tervezetét

Egy különleges rendezvénnyel vette kezdetét csütörtökön a Szingapúri Nagydíj hétvégéje, amelyen Ross Brawn felfedte, milyennek képzeli el a Liberty Media az F1-es autókat a 2021-es szezontól kezdődően. De a külső nem minden.

részletek

Egy új motorgyártó sem jön 2021-től

Jean Todt FIA-elnök arról beszélt, hogy egy gyártó – állítólag a Porsche – komolyan érdeklődött, de ők sem érkeznek. A cél innentől az, hogy a meglevő négy motorszállítónak kedvezzenek, így a szabályok az eredeti reformtervekkel ellentétben alig változnak.

részletek

Jövőre tesztelik, 2021-ben jön a költséglimit

A Formula-1 sportszakmai oldalát vezető Ross Brawn bejelentette, megállíthatatlanul robog előre egy tervezet, amellyel lényegesen lecsökkentenék a nagycsapatok kiadásait, remélve, hogy így a kisebbek is felérhetnek a dobogóra.

részletek

Nagy kihívás lesz mindenkinek a 18"-os kerekek bevezetése

A Formula-1 2021-ben lecseréli a szemünk által már jól megszokott 13”-os kerekeket, és 18”-osak érkeznek helyettük. Mario Isola beszélt a szükséges változtatásokról.

részletek

Renault: Ne változtassák radikálisan a motorokat

Eleinte úgy tűnt, hogy egy radikális, a jelenlegi motorokat érintő szabályváltoztatással új gyártók érkezhetnek a Formulal-1-be. Ez egyre valószínűtlenebb, a franciák pedig remélik, nem lesz nagy változás.

részletek
Olvastad már?