DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök

2017

A Mercedes visszaesett 2018-ban

Érdekes összehasonlítás, de hiába nyerte meg az egyéni és a gyártói világbajnoki címet is a Mercedes, szinte minden mutatóban visszaesett a tavalyi évhez képest. Jöhet az őrségváltás?

részletek

Vandoorne nem ismételné meg 2017-et

Még tavalyhoz képest is sikerült lejjebb csúsznia a rangsorban a McLarennek, a Renault-motor sem hozott megváltást. A mexikói teljesítmény azonban nagy lökést jelenthet mind a csapatnak, mind Vandoorne-nak.

részletek

Kvjat: Sok munka áll még előttem

Boldognak érzi magát Danyiil Kvjat, hogy újra esélyt kapott arra, hogy visszatérhessen a Formula-1-be, de tudja, hogy rengeteg munka áll még előtte, hogy felkészüljön a szezonra.

részletek

Vettel: Nem felejtettem el, mit tett Bottas 2017-ben

Sebastian Vettel revansra készül a tavalyi fiaskó miatt, amikor is a harmadik helyről rajtoló Bottas már elsőként fordult az első kanyarban. Ezúttal a német szeretné, ha fordítva lenne.

részletek

Kiszámolták: 50 ponttal vezethetne Vettel

A Ferrari vezérpilótája túl sokat hibázik ahhoz, hogy világbajnok legyen, jelentették ki Monza után sokan. Összegyűjtötték azt a hat versenyt 2017 óta, melyeken értékes eredményeket dobott el, összesen 125 pontnak megfelelőt.

részletek

Béke a Force Indiánál, Ocon rengeteget tanult Pereztől

Tavaly még komoly volt a feszültség az akkor újonc francia és a rutinos mexikói között, 2018-ra viszont úgy tűnik, elásták a csatabárdot, és Esteban Ocon ma már az elismerés hangján szól csapattársáról, Sergio Perezről.

részletek

Massának Schumacher volt a mestere

Felipe Massa felhúzta magát Lance Stroll hálátlan megjegyzésein, miszerint Massa egyáltalán nem segített neki tavaly. A brazil éppen az ellenkezőjét állítja, sokat istápolta az újonc kanadait.

részletek

Lauda elismerte, tárgyaltak Verstappennel

Bár tavaly még hevesen tagadta a Mercedes, hogy bármilyen ajánlatot tett volna Max Verstappennek, Niki Lauda most mégis elismerte, hogy megkörnyékezték a fiatal hollandot.

részletek

Ki nyert és ki veszített tavalyhoz képest?

Túl vagyunk öt F1-es versenyen, érdemes visszatekinteni, ki és mennyivel áll jobban, illetve rosszabbul, mint tavaly ilyenkor. Ki tudja fejből, hogy melyik pilóta a legnagyobb nyertes és ki vesztette a legtöbbet?

részletek

A Renault tavaly mindenkit túlteljesített

A franciák állításuk szerint a három élcsapatot is legyűrték a fejlesztési versenyben. Cyril Abiteboul folytatná a tendenciát, és elmondta, milyen különbséget szeretne év végére az élmezőnyhöz képest.

részletek

A Sauber pilótájának súlyos problémái

Bár a tavalyi évben Pascal Wehrlein öt, Marcus Ericsson egy pontot sem szerzett, a Saubernél az évad második felében szoros volt a verseny. Pedig a svédnek „súlyos” gondjai adódtak.

részletek

A gyenge csapattárs elkényelmesíthet?

Csapatokon belüli párharcok során időnként szikrázóan kemény, éles küzdelem zajlik, néha azonban hatalmas a különbség, ami az erősebb pilótát is visszavetheti. De nem Nico Hülkenberget.

részletek