DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat

2003

Retro – Fenekestül felforgatják az F1-et

2002-ben ezen a napon bólintott rá az FIA a pontrendszert és az időmérőt érintő radikális változásokra, amelyek kimondva-kimondatlanul a Ferrari és Schumacher dominanciájának megtörését célozták.

részletek

Retro – Bejelentés másfél évvel korábban

Kétszer is megcsinálta a McLaren a 2000-es évek közepén, hogy egy rivális F1-es csapat pilótáját „egy évvel korábban” elhappolta, aki aztán úgy versenyzett végig egy szezont, hogy tudni lehetett távozásáról.

részletek

Retro - Akinek egy szarvas jelentette a végállomást

A négyéves CART-pályafutását bajnoki címmel záró Cristiano da Matta óriási elvárásokkal érkezett az F1-be, de ott sosem ért el sikereket - onnan kiebrudalva egy szörnyű baleset törte ketté karrierjét.

részletek

Melyik volt Alonso legnagyobb versenye?

A kétszeres F1-es bajnok Fernando Alonsót 34. születésnapján legnagyobb futamaival köszöntjük, melyek közül nektek kell kiválasztani a legemlékezetesebbet. Öt megnyert és egy elbukott verseny.

részletek

HGP 2003 - Alonso nálunk ér fel a csúcsra

A 2003-as év nem csak a Hungaroring, de az egész F1 életében nagy változásokat hozott, az átalakulások közepette pedig elkezdett tündökölni egy új generáció - aminek a Magyar Nagydíj ékes példáját adta.

részletek

2003 – az emlékezetes szezonok sorából

Bizonytalanságban tartott mezőny, petíciók, fenyegetőző vezetőség – így indult a szezon. Három héttel a melbournei rajt előtt senki sem ismerhette az edzésregulákat. Egy vagy két bemelegítés (Warm Up) lesz?

részletek

Retro – Schumacher legnehezebb győzelme

2003-ban ezen a napon rendezték a szomorú emlékű imolai F1-es futamot, melyet Michael Schumacher mindössze néhány órával azt követően nyert meg, hogy közölték vele édesanyja halálhírét, akit előző este még meglátogatott.

részletek

Retro – Eszeveszett 700-as Interlagosban

Minden idők egyik legőrültebb versenyét láthatták a szerencsések 2003. április 6-án: a Brazil Nagydíj, az F1 történetének 700. futama igazi roncsderbit hozott, meglepetés-győztessel (napokkal) a verseny után.

részletek