Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. augusztus 16. szerda

2003

Retro – Az első nagydíj előzés nélkül

Egészen 2003-ig kellett várni arra, hogy megszülessen ez a nem túl kívánatos rekord – azóta többször is megismétlődött. Pedig a Monacói Nagydíj nem is volt olyan rossz verseny.

részletek

Retro – Soha rosszabb szezonnyitót!

A március 9-én rendezett 2003-as szezonnyitó F1-es nagydíjon minden megvolt, amire szükség lehet egy izgalmas futamhoz: eső, büntetés, baleset, előzés, dráma, meglepetés – és egy ász utolsó győzelme…

részletek

Retro – Nem lehet újra ilyen hitvány autónk!

„Folytatjuk a folyamatos fejlődést”, „alapvetően elégedettek vagyunk a csomaggal”… De szép is az, amikor egy F1-es csapatvezető az ilyen közhelyek helyett őszintén beszél csapatáról!

részletek

Button felfedte két legijesztőbb F1-es pillanatát

A szezon végén sportágtól búcsúzó pilóta az Abu Dhabi Nagydíj előtt elmesélte, hogy két igazán félelmetes pillanat volt karrierje során - mindkettő Monacóban...

részletek

Retro - 8. hellyel is világbajnok

A 2003-as Japán Nagydíj ezen a napon rendezett versenye annak ellenére is kiélezett csatát hozott a bajnoki címért, hogy korábban azt már szinte eldőltnek lehetett nyilvánítani.

részletek

Retro - A visszatolás

A 2003-ban ezen a napon rendezett Európa Nagydíjon hatalmas szabályértelmezési botrányt váltott ki, amikor a pályabírók visszatolták a kicsúszó Michael Schumacher. És közel sem ez az egyetlen dolog, ami miatt emlékezhetünk erre a futamra.

részletek

Retro - Amikor Fisico odatette a Jordant

Azt beszélik F1-es berkekben, hogy egy pilóta tehetsége gyenge autókban ütközik ki igazán - Giancarlo Fisichellának ezt több alkalommal is sikerült megmutatnia karrierje során. 1997-ben, ezen a napon jelentette be őt a Jordan első alkalommal, ez alkalomból pedig felelevenítjük legjobb, kanárisárga autóban futott versenyeit.

részletek

Retro – Fenekestül felforgatják az F1-et

2002-ben ezen a napon bólintott rá az FIA a pontrendszert és az időmérőt érintő radikális változásokra, amelyek kimondva-kimondatlanul a Ferrari és Schumacher dominanciájának megtörését célozták.

részletek

Retro – Bejelentés másfél évvel korábban

Kétszer is megcsinálta a McLaren a 2000-es évek közepén, hogy egy rivális F1-es csapat pilótáját „egy évvel korábban” elhappolta, aki aztán úgy versenyzett végig egy szezont, hogy tudni lehetett távozásáról.

részletek

Retro - Akinek egy szarvas jelentette a végállomást

A négyéves CART-pályafutását bajnoki címmel záró Cristiano da Matta óriási elvárásokkal érkezett az F1-be, de ott sosem ért el sikereket - onnan kiebrudalva egy szörnyű baleset törte ketté karrierjét.

részletek

Melyik volt Alonso legnagyobb versenye?

A kétszeres F1-es bajnok Fernando Alonsót 34. születésnapján legnagyobb futamaival köszöntjük, melyek közül nektek kell kiválasztani a legemlékezetesebbet. Öt megnyert és egy elbukott verseny.

részletek

Retro – Hoppácska! Ember a pályán!

2003-ban épp ezen a napon történt az F1 történetének egyik legbizarrabb jelenete: egy volt pap, Cornelius Horan skót szoknyában berohanva a pályára próbálta meg népszerűsíteni a Bibliát.

részletek
Olvastad már?