DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek

1995

Retro – Halál az utolsó körben

Korosztálya legnagyobb brazil tehetsége volt, akit csapatfőnöke az F1-ig akart vinni – a sors azonban közbeszólt. A szezon utolsó versenyének utolsó körében, a 9. helyért küzdve történt tragédia.

részletek

Fejsérülés? Le a gatyával!

A Top Gearnek adott „mélyinterjújában” minden idők egyik leglassabb és legerőltetettebb humorú F1-es versenyzője, Taki Inoue a két őt közismertté tevő baleset utáni orvosi vizsgálatokról is beszélt.

részletek

Retro – Akit a safety car borogatott

1995-ben ezen a napon történt az F1 egyik legfurcsább balesete, melyre ma már elszenvedője is nevetve emlékszik vissza, pedig könnyen az életébe kerülhetett volna a találkozás a biztonsági autóval…

részletek

Retro – Visszatérés a tragédia helyszínére

Roland Ratzenberger halálának első évfordulóján rendezték az 1995-ös San Marinó-i Nagydíjat: először tért vissza az F1 Imolába azt követően, hogy elvesztették az osztrák pilótát és Ayrton Sennát.

részletek

Fent és lent: Csúcsok és mélypontok a McLaren-Mercedesnél

Kereken 20 évet ölelt fel a wokingi F1-es alakulat és a stuttgarti motorszállító kapcsolata, mely mindkét fél számára bőven tartogatott csúcs- és mélypontokat egyaránt. A Formula.hu most a legszebb és a legsötétebb pillanatokból idéz fel néhányat.

részletek

Retro – Mielőtt minden megváltozott

Búcsúzott a V12-es motor, Adelaide, Schumacher otthagyta a Benettont, Berger és Alesi a Scuderiát, Hill pedig két kör előnnyel nyerte Panis és Morbidelli előtt az addigi legnézettebb F1-es futamot.

részletek

Retro – Életmentő műtét a pálya szélén

Schumacher és a Benetton már ünnepelt, Adelaide pedig F1-es hattyúdalára készült, de nem sok kellett hozzá, hogy tragédiába torkolljon az 1995-ös Ausztrál Nagydíj. Retro rovatunkban a Mika Hakkinen életét megváltoztató balesetet idézzük fel.

részletek

Retro – Egy ruhamárka útja a bajnoki címig

A Benetton név két évtizeden keresztül számított az F1 szerves részének: legnagyobb sikerét pedig 1995-ben aratta, amikor az egyéni és konstruktőri bajnoki címeket is megszerezte.

részletek