Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. március 23. péntek

1994

Newey: Felelős vagyok Senna halálában

Bár az Ayrton Senna halála miatti perben jogerősen felmentették a Williams csapatot, a közvélemény továbbra is technikai hibaként értékeli a brazil legenda végzetes balesetét.

részletek

Mick Schumacher édesapja versenyautóját vezetheti

Michael Schumacher fia jelenleg a Formula-3-as Európa Bajnokságban tekeri a kormányt, most nagy megtiszteltetés érte, édesapja egyik világbajnoki címet szerzett versenyautóját vezetheti.

részletek

Retro - Berger győz, Verstappen tűzben

Gerhard Berger közel négy év sikertelenség után győzelemre vezette a Ferrarit, ám nem erről maradt igazán emlékezetes a futam, hanem Jos Verstappen borzalmas bokszutcai tűzesetéről, valamint a hatalmas rajtbalesetről.

részletek

Amikor a McLaren hasonlóan sokat szenvedett a motorjával

2017 a szenvedés éve a McLarennél, de volt már ilyenben részük korábban is. Rendkívül látványos motorhibák videóinak gyűjteménye a wokingiaktól egyetlen évadban.

részletek

Retro – Francia előjel

Van egy különleges közös vonása a július 3-án tartott F1-es versenyeknek: négy Francia Nagydíjat is rendeztek ezen a napon, melyeket a későbbi világbajnok nyert meg – Alonso, Schumacher és Brabham ünnepelt.

részletek

Visszatér a bajnok: Akkor és most

Felidéztük Nigel Mansell 1994-es visszatérését a királykategóriába: az egyszeres brit világbajnok felkészülése a nagy feladatra egészen más motiváltságról tanúskodott, mint most Jenson Buttoné.

részletek

Amit Senna már nem érhetett meg - 1994-es Spanyol Nagydíj, virtuálisan

Az utóbbi évek Codemasters-játékai közül az F1 2014 bizonyult a legjobbnak, melyre számtalan átirat készült: közöttük 1994-es is, ahol Ayrton Senna Williams Renault-ját is meghajthatjuk.

részletek

Retro – Profi az amatőrök közt

Nagy ígéretnek indult, de egy óriási baleset derékba törte karrierjét – az F1 aztán már nem ment neki (előtte se nagyon), GT-ben viszont a csúcsra ért, jelenleg pedig ő a legprofibb amatőr Le Mans-ban.

részletek

Retro – Aki egyszerűen nem volt elég jó

F1, Le Mans, IndyCar – mi másra vágyhat egy autóversenyző? Például arra, hogy legalább némi sikert elérjen, s a negyvenen túl ne még mindig utánpótlás-eredményeit villogtassa… Mai hősünknek utóbbi nem adatott meg.

részletek

Retro – A Formula-1 legsötétebb napja

Az 1994-es San Marinó-i Nagydíj az F1 történetének legtragikusabb hétvégéjeként vonult be a történelembe: Ratzenberger szombati halála után a sportág egyik legnagyobbja is távozott az élők sorából.

részletek

Retro – Imola első áldozata

A bajra Rubens Barrichello pénteki balesete már figyelmeztetett, aztán másnap bekövetkezett az elképzelhetetlen: Roland Ratzenberger nem élte túl első vezetőszárnyának leszakadását. 1994, Imola.

részletek

Barrichello: Nem emlékszem Ayrton temetésére

Bár maga is a koporsóvivők volt, nem emlékszik példaképe temetésére a brazil klasszis, aki egyúttal azt is felidézte, milyen érzésekkel ült ismét F1-es autóba az imolai fekete hétvégét követően.

részletek
Olvastad már?