Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. április 18. csütörtök

ÖnjáróAutó

Két másodperccel gyorsabb a robotautó az embernél

Ha minden a tervek szerint alakul, már az idei naptári évben szemtanúi lehetünk az önjáró autók első versenyének. Kizárólag a technikától várni az izgalmakat nagy kockázat, de van, ami már biztos.

részletek

Önvezető autók jöhetnek az F1-ben

A száguldó cirkusz a Formula-E által kikövezett úton haladhat tovább a jövőben, legalábbis az FIA technikai részlegét irányító Marcin Budkowski szerint.

részletek

Az ügyfelek tesztelhetik az önvezető A7-es Audit

Önvezető autózás az autópályán: az Audi már most bepillantást enged az érdeklődőknek a jövő mobilitásába. Egy Audi A7 önvezető tanulmányautóban való bemutató autózás során a kiválasztott ügyfelek és rajongók első kézből szerezhetnek tapasztalatokat az önvezető autózásról az A9-es autópályán Münchentől északra.

részletek

Szeretnél önvezető autót? Fogj magadnak!

Egy brit férfi gondolt egyet, és csapdába ejtett egy elektromos autót: kívül szaggatott vonal, belül záró, ide csak behajtani szabad, de ki már nem – „gondolta” a vezérlőrendszer.

részletek

Magyar önvezető autó készül a Szilícium-völgyben

Budapesten és Kaliforniában is van irodája annak a startupnak, amely önvezető autók szoftverének fejlesztésén dolgozik. Folyamatban van engedélyük, hogy közúton teszteljenek a tengerentúlon.

részletek

Magyar fejlesztésű önvezető autó

Magyar mérnökök által készített önvezető autót és a legújabb elektromechanikus „okos” kormányrendszereit mutatta be ma a ThyssenKrupp budapesti E/E (elektromos és elektronikus) fejlesztőközpontja.

részletek

2021-ben jön az önjáró telekocsi

A Ford bejelentette, hogy 2021-re kitűzött célja a nagy sorozatban gyártott, teljesen önjáró autó megalkotása, amelynek működése megfelel a nemzetközi SAE szervezet nemzetközi listáján meghatározott 4. szintnek, és amely alkalmas személyszállítási szolgáltatásokra, például telekocsis vagy taxis alkalmazásra.

részletek

Kit ölnél meg, ha automata autó lennél?

Megmentheti egy automata autó utasa életét több más ember halála árán? A zöldön vagy a piroson átsétáló gyalogos haljon meg? A fiatalt vagy az időset óvja meg a rendszer? Nehéz kérdések egy kérdőíven.

részletek

Az önjáró autók veszélyeztetik az autósport jövőjét

Nem valószínű, hogy egyhamar búcsút kell vennünk kedvenc szériáinktól, az F1-től, a WEC-től, vagy a Formula-E-től,de könnyen lehet, hogy az autóversenyzés rétegsporttá válhat a következő években - vélekedik Lucas di Grassi.

részletek

A Google önjáró autója a GTA V-ben is zúz

A GTA V-ben is feltűnik a Google önjáró autója - igaz, hogy a valóságban is okozott már egy balesetet a különleges jármű, de ekkora pusztítást aligha végezne, mint a népszerű játékban.

részletek

Ezzel sötétben, lámpa nélkül is autózhatsz

A LiDAR szenzor fejlesztési programjának részeként a Ford éjszaka, teljes sötétben is teszteli a Fusion Hybrid kísérleti önjáró autókat, bebizonyítva, hogy képességeik túlmutatnak az emberi érzékelés határain.

részletek

Önjáró autó: A sofőrt vagy mást áldozna fel?

Még éveket kell várni az önvezető autók elterjedésére a technológiai és jogi akadályok miatt, amelyek társadalmi elfogadása sem lesz feltétlenül zökkenőmentes – derül ki a K&H Biztosító összeállításából.

részletek
Olvastad már?