DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Vettel megszabadult a bajuszától

Erre a szezonra megpróbált egy újítást Sebastian Vettel, ám a télen növesztett bajusz nem hozott szerencsét a négyszeres világbajnoknak, így a héten megszabadult tőle. Most már újra nyerhet?

A téli tesztelések után (ahol Vettel bizonyult a leggyorsabbnak) mindenki a Ferrari tempóját dicsérte és többtizedes előnyről beszéltek a szakemberek. Egyedül Mattia Binotto csapatfőnök utasította vissza, hogy a Scuderia lenne a legjobb és végül neki lett igaza. A Mercedes három kettős győzelemmel kezdte az idényt, Vettelnek pedig mindössze egy dobogós hely sikeredett. Bár az utóbbi évek sikersorozata ellenére Jackie Stewart megkérdőjelezi, hogy valóban Lewis Hamilton jobb lenne, mint például Vettel, az autója miatt azonban legyőzhetetlen.

A nézők többsége szerint nem állt jól Vettelnek a bajusz


Korábban arról szóltak a feltételezések, hogy Vettel a Ferrari egyik korábbi nagy kedvencét, Nigel Mansellt szeretné utánozni újonnan megnövesztett bajszával, de a rutinos német szerint nem ez volt az ok, bár kedveli az 1992-es világbajnokot.

„Kedvelem Nigelt. Nagyszerű személyiség, az autóban pedig mindig oroszlánként küzdött. Valójában azonban édesapám, Norbert előtti tiszteletből növesztettem meg a bajszomat. Egy idő után kezdett kényelmetlenné válni, ráadásul nem is hozott szerencsét” – mutatott rá Vettel. Egy Maranellóban készült fénykép pedig bizonyítja, hogy már meg is szabadult tőle.

Maranellóban Leclerc, Binotto és Vettel... immáron bajusz nélkül

Tavaly az első három futamból kétszer Sebastian Vettelt intették le elsőként, idén azonban a biztató tesztek ellenére teljesen máshogy alakultak a dolgai. Egy negyedik, egy ötödik és egy harmadik helyet tud felmutatni, miközben a Mercedes stabil teljesítménnyel három győzelmet. Vajon megfordul a négyszeres bajnok szerencséje a borotválkozás után?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: