DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

A kínai, aki minden nyelven megvenné a Raikkönen-könyvet

A 30 éves kínai Kimi-rajongó, Long Yiru egy-egy stresszesebb napon arra szokott gondolni, Kiminek sokkal több terhet kell viselnie az életben, mint neki.

A Helsingin Sanomatnak nyilatkozó lány egy szót sem tud finnül, de mégis fontosnak tartotta, hogy megvegye a Kimi Raikkönenről szóló könyvet finn nyelven is. Természetesen már megrendelte a könyv kínai nyelvű változatát, sőt a többi fordítást is szeretné megvásárolni, hogy mind ott sorakozzanak a könyvespolcán.

Long Yiru 15 éve követi Kimi pályafutását, tinédzserként szinte minden szabadidejét a vele kapcsolatos információk olvasására és gyűjtésére fordította. Ma is igyekszik képben lenni: nemcsak Raikkönent, hanem az autóversenyző volt és jelenlegi feleségét is követi az Instagramon.

D3_3jbKUcAANlQz



Amikor 2007-ben felvételizett, az édesanyja nagyon aggódott amiatt, hogy túl sok időt tölt Kimivel a tanulás helyett. Ez volt a jégember legjobb éve, ekkor nyerte meg a világbajnokságot. Szerencsére Longot is felvették az egyetemre, és most egy PR-cégnél dolgozik.

A Kimi-rajongó lány ugyan beismeri, hogy a tévén keresztül jobban lehet követni a F1-es futamokat, de élőben a hangulat utánozhatatlan, ezért gyakran elutazik a versenyhelyszínekre. Ráadásul ilyenkor lehetőség nyílik valamennyire testközelből látni a nagy kedvencet.

És hogy mit szeret a legjobban Raikkönenben? „Kimi önfejű, magabiztos, kívülről vadnak tűnik, de igazából szereti az embereket” – sorolta a lány. Na, és persze, azt is hozzátette, hogy a finn pilóta nagyon jóképű.

„Az egyik barátom a Nokiánál dolgozik, és mindig azt reméltem, rajta keresztül majd találok egy finn barátot. De aztán mégis egy kínai fiúba szerettem bele. Most vele együtt megyünk a F1-es versenyekre ” – mesélte Long.

Egyszer találkozott is már Kimivel. Kapott tőle egy autogramot. A lány ekkor azt mondta Kiminek: „Te vagy a legjobb.”

És hogy Kimi erre mit válaszolt? Nem szólt egy szót sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: