DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Senna-szoborral gazdagodik a Vatikáni Múzeum

Személyesen Ferenc pápának adják át azt az Ayrton Sennáról készült mellszobrot, amelyet a legendás pilóta unokahúga készített, és amely a továbbiakban a teokratikus állam múzeumában lesz megcsodálható.

PaulaSennaObra-1



Május 1-jén lesz 25 éve, hogy a háromszoros világbajnok Senna halálos versenybalesetet szenvedett Imolában az F1-es San Marinó-i Nagydíjon, a negyedszázados évforduló pedig a szokottnál is nagyobb megemlékezések mellett zajlik majd. Ehhez kapcsolódik a szoboravatás is, amely a néhai brazil pilóta édesanyjának ötlete alapján született, és amelynek elkészítésével unokáját, Ayrton Senna unokahúgát kérte fel, aki szobrászként dolgozik.

„A nagyanyám szerette volna, hogy szülessen egy ilyen szobor, úgy ábrázolva őt, ahogyan a család emlékezik rá. Vállaltam a felkérést, tudva, hogy milyen felelősségteljes feladat is ez, hiszen a családunk nagyon kevés ehhez hasonló munkát fogad el, a nagyanyám ugyanis mindenkitől rendkívül magas minőséget vár el” – mondta Paula Senna Lalli, az F1-ben szintén megfordult Bruno Senna testvére.

Senna személyéhez szorosan kapcsolódik vallásossága, amelyet élete és versenyzői karrierje során is őszintén kimutatott, a szobor Vatikánnak való odaajándékozásának ötlete pedig a család barátjától, Claudi Givanonnitól származik. Az ünnepélyes, nyilvános átadóra április 17-én délelőtt 9:30-kor kerül sor a miniállamban. Miután Ferenc pápa átveszi azt, a szobor a Vatikáni Múzeumba kerül, így a látogatók is bármikor megtekinthetik. Az eseményen a mű alkotója, aki nemrég esett át második szülésén, nem vesz részt, helyette Paula és Bruno Senna másik testvére, Bianca képviseli a családot.

DSC03319_b

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: