DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Melyik évtizedbe mennének vissza versenyezni az F1-esek?

Többen is a veszélyes, de laza 70-es éveket preferálják, de van, aki a Formula-1 első szezonjaiba repülne vissza, más csupán másfél évtizeddel tekerné hátra az idő kerekét.

A Formula-1 gazdag múltjára nagy hangsúly helyeződik a Kínai Nagydíjon, mivel ez lesz a világbajnokság történetének 1000. versenye. Ebből az apropóból a csütörtöki hivatalos sajtótájékoztató négy résztvevőjét megkérdezték, a sportág melyik korszakában versenyeznének legszívesebben.



Alexander Albon: „A régi iskolát mondanám, az 1950-es éveket, megnézném, milyen volt a sport akkoriban. Azt tudom, hogy veszélyes, ezért a HANS-t talán vinném magammal. Mindenesetre úgy gondolom, az akkori versenyzés adta, és szívesen kipróbálnám.”

Kimi Raikkönen: „A múltból a 60-as évek végére, 70-es évekre lennék kíváncsi. Biztos vagyok, hogy bulisabb, nyugisabb, a verseny pedig letisztultabb lenne, de az is nyilvánvaló, hogy veszélyesebb is. Akkor ez volt a normális.”

Sergio Perez: „Az 1960-as és 70-es évek élvezetesebbek voltak. Vezetni már ránézésre is veszélyes volt, a különbség talán azon múlt, hogy a versenyző mekkora kockázatot vállalt. Ez egész pályafutásom során hiányzott nekem: mindig az autó számított, nem annyira a versenyző. Annak idején a légkör is nyugodt volt, nem volt annyi póz, mint manapság a Formula-1-ben. Szeretném, ha ma is lazább lenne, az embereknek pedig több örömük lenne benne.”

Roman Grosjean: „Nem mennék ennyire vissza. Szerelmes vagyok a 93-as, 94-es, aztán 2005-ös és 2006-os szezonokba… Szeretem az akkori autókat, csodásan néztek ki és a gumiháborút is szórakoztató volt kívülről figyelni. Ott volt a tankolás is, plusz az autóknak tényleg cool kinézetük volt a 2000-es évek közepén. 2007-es autót már vezettem, az is jó volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: