DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

A Formula-E mezőnye Tottiék ellen focizik

A pilótaválogatott egy egészen rendhagyó, a fél FE-mezőnyt mozgósító felállása csap össze az AS Roma legendáival egy jótékonysági futballmérkőzésen a Róma ePrix előtt. A csütörtöki találkozót élőben közvetítik.

A Nazionale Piloti, vagyis a pilótaválogatott általában a Formula-1-es hétvégék előtt szokott futballpályára lépni jótékonysági rendezvények keretében, és a többnyire autóversenyzőkből álló kezdő tizenegyben mindig megtalálható egy-két aktív F1-es pilóta is. A következő mérkőzésén azonban a pilótaválogatott egy kicsit kiszakad az eddigi szokásokból: a Formula-E e hétvégi római versenyének keretében öltik magukra a kockás mezt, és bár F1-es versenyző nem lesz köztük, ellenben már 12 aktív FE-pilótát megjelöltek biztos résztvevőként! Felipe Massa mellett gyepre lép többek között Jean-Eric Vergne, Sam Bird, Stoffel Vandoorne és Pascal Wehrlein is.

D3pCJlfXkAA5YKp másolata



Ez lesz az elektromos sorozat első ilyen jellegű rendezvénye, amelyen ráadásul az ellenfél csapat sem fog szűkölködni a sztárokból, hiszen az AS Roma legendás játékosaiból összeverbuvált gárda ellen lépnek majd pályára, amelyet a világbajnok Francesco Totti neve fémjelez.

A jótékonysági rendezvényen a Roma Cares és az Associazione Andrea Tudisco alapítványok számára szerveznek gyűjtést, amelyek az olasz fővárosban élő gyerekek nevelését és orvosi ellátását segítik.

A pilótaválogatott és az AS Roma Legends mérkőzése április 11-én, csütörtökön közép-európai idő szerint 18 órakor kezdődik, és további különlegességként a Formula-E és az AS Roma közösségi csatornái is élőben fogják közvetíteni.

A mérkőzés bejelentett résztvevői:

Nazionale Piloti: Felipe Massa, Edoardo Mortara, Jean-Eric Vergne, Sam Bird, Robin Frijns, Stoffel Vandoorne, Gary Paffett, Pascal Wehrlein, Oliver Turvey, Tom Dillmann, Oliver Rowland, Alex Lynn

AS Roma Legends: Francesco Totti, Marco Amelia, Andrea Borsa, Bruno Conti, Alessio Scarchilli, Odoacre Chierico, Giampiero Maini, Edoardo Leo, Carmine Gautieri, Marco Quadrini, Simone Perrotta, Max Tonetto, Marco Delvecchio, Alessandro Cucciari, Vincent Candela , Federico Balzaretti, Marco Cassetti

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: