DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Lauda belátta, nem szabad sietni

Ősszel még hatalmas intenzitással végezte rehabilitációját Niki Lauda, ám másfél hónappal ezelőtti visszaesése óta rájött, nem szabad erőltetni. Most már nem állít fel határidőt a visszatérésre.

A háromszoros világbajnok osztrák legenda éppen ma töltötte be 70. életévét. Szerencsésen alakult a sorsa, mivel tavaly júliusban igencsak megérintette a halál szele. Akut tüdőproblémái miatt azonnali átültetésre volt szüksége, a gondos orvosi segítség azonban megmentette életét, eleinte egy bécsi klinikán, majd otthon folytatta lábadozását.

Szervezete kiválóan fogadta az új szervet, nem egész egy héttel a transzplantációt követően már önállóan lélegzett, nem sokkal később pedig már beszélni is tudott. A hosszas kórházi kezelés során immunrendszere rendkívül legyengült, ezért könnyen elkapott egy fertőzést a karácsony utáni időszakban, nyaralás közben. Ismét vissza kellett térnie a kórházba, de szerencsére csak átmeneti volt a visszaesés, néhány nappal később távozhatott is onnan.

A Mercedes is szurkol Lauda gyógyulásáért


Előtte munkabírása határait feszegetve igyekezett végezni a rehabilitációs gyakorlatokat, hogy minél előbb visszatérhessen a versenyhelyszínekre, de a januári eset rávilágított, hogy nem szabad kapkodni, ha az embernek az egészsége forog kockán. Az már február elején kiderült, hogy a barcelonai teszteken még nem vehet részt, most pedig már nem is sietteti a visszatérés dátumát.

„Egyelőre még nem elég erős ahhoz, hogy akár az ausztráliai idénynyitón jelen lehessen. Küzd, mint egy oroszlán, szeretne visszatérni a normális életviteléhez olyan hamar, amennyire csak lehetséges. Nincs a visszatérésének konkrét időpontja. Nincs időkorlát ezzel kapcsolatban, az a fontos, hogy (Niki Lauda) teste ismét visszanyerje régi erejét. Az idénynyitó még túlságosan korán van ehhez, de várjunk és meglátjuk, hogy alakul” – osztotta meg gondolatait édesapjáról Mathias Lauda a DPA hírügynökségnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: