DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Kamuképek a Schumacher családról

Mick Schumacher kifakadt amiatt, hogy az interneten olyan régi fényképek terjednek édesapjáról és családjáról, ami a leírással ellentétben nem a bajnok lányát és fiát ábrázolják.

Fiatal kora óta óriási médiaérdeklődés kísérte Michael Schumachert, ez pedig tovább nőtt, amikor a Ferrarihoz szerződött már kétszeres világbajnokként. Ezután született két gyermeke, először lánya Gina-Maria, majd fia, a mostanában szintén egyre híresebb Mick.

2013-as síbalesete óta újra a médiaérdeklődés középpontjába került a hétszeres világbajnok, bár rendkívül súlyos sérülései miatt a család teljes hírzárlatot rendelt el mind a kórház, mind a barátok részéről és csak azokat az értesüléseket szabad hivatalosnak tekintenünk, amit vagy egy közvetlen családtag, vagy Sabine Kehm menedzser szolgáltat a sajtónak.

Ebből viszont nem akadt túl sok az elmúlt években. Michael Schumacher népszerűsége változatlanul töretlen, bár maga a baleset is már több, mint öt éve történt, azóta is homály fedi, milyen állapotban van valójában a Formula-1 eddigi legeredményesebb pilótája.

Ezeken a képeken sem Mick sem Gina-Maria nem látható


Ahhoz már szinte hozzászokhattunk, hogy hónapról hónapra jelentek meg légből kapott hírek a német legenda állapotáról, aminek valóságtartalma minimum erősen megkérdőjelezhető (hamis halálhíre is vagy tucatszor körbejárta a közösségi médiát). Nemrég több olyan kép is előkerült, amin a Ferrari ásza állítólagosan saját gyermekeivel látható kicsi korukban.

Erre viszont már reagált az egyik érintett is. Az idén már a Formula-2-ben versenyző Mick Schumacher határozottan leszögezte, a képek ugyan nem hamisítványok, ám egyáltalán nem ő és most már 21 éves nővére látható egyiken sem. Ezt a Twitteren közzé is tette.

„Ezeket a fotókat gyakran osztják meg, mivel azt feltételezik, hogy gyerekként engem (és nővéremet) ábrázolják édesapámmal. Muszáj tisztáznom: Ezeken a fényképeken NEM én szerepelek és nem is Gina. Elnézést kérek azoktól az emberektől, akik itt láthatók. Azzal a kéréssel fordulok minden médiaforráshoz, hogy tüntessék el ezeket az archívumaikból” – hívta fel a figyelmet Mick Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: