DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Felvásárolták Lauda harmadik légitársaságát is

Niki Lauda szenvedélye az autóversenyzésen kívül mindig is a repülés volt. Többször is kísérletezett saját légitársasággal, ám a Laudamotiont nemrég 100%-ban felvásárolta a Ryanair.

Már a nyolcvanas évek elején megérkezett a repülőgépiparba az akkor még csak kétszeres világbajnok osztrák legenda, ám saját alapítású légitársasága idővel anyagi hanyatlásba kezdett, így kénytelen volt megválni tőle. Korábbi kísérletei anyagilag nem jöttek be, ezért kényszerből fordított hátat az iparágnak.

2018 elején ismét nagy fába vágta a fejszéjét, megvásárolta az Amira Air társaságot és Laudamotion néven indította újra. Ezúttal nem a jövedelmezőséggel, inkább az egészségügyi problémákkal kellett szembenéznie júliusi tüdőátültetését követően, valószínűleg ezért döntött ilyen hamar a kiszállás mellett.



Lehet, hogy Lauda egészsége már nem engedi, hogy ennyi irányba kelljen figyelnie

A Laudamotion kedden bejelentette, hogy a Ryanair a márciusi 25% után 75%-ra, majd december végén 100%-ra növelte részesedését a légitársaságban, a nagyhal megette a kishalat. Bár az APA (osztrák hírügynökség) információi szerint Niki Lauda teljes mértékben nem száll még ki, valamilyen szinten továbbra is jelen lesz a cég életében (bár részvénnyel már nem rendelkezik), pontosítást ezzel kapcsolatban nem közöltek, ahogy arról sem, hogy ez a felvásárlás pontosan mennyibe került a Ryanairnek.

A Laudamotion az üzlet után bővítésbe kezdett, flottáját, pilótáinak, legénységének és mérnökeinek számát is növeli. Tervezik új járatok indítását is Bécs, Stuttgart, Düsseldorf és Palma között. Különböző internetes források szerint Lauda vagyona százmillió dollár körül van, tanácsadói fizetése a Mercedesnél pedig kétmillió dollár.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: