DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Lauda „őrült módjára” végzi a rehabilitációt

Niki Lauda egyik fia, Matthias elmondta, hogy édesapja őrültek módjára edz, hogy mielőbb felépüljön életmentő műtétjéből. Valaki mindig ott van vele Bécsben, de még nem tudni, mikor láthatjuk újra.

Niki Lauda még tavaly esett át tüdő transzplantáción, miután megbetegedett egy ibizai nyaraláson, az orvosok pedig felfedték, hogy a háromszoros F1-es világbajnoknak csak napokon múlott az élete, ha akkor ugyanis nem találnak számára megfelelő donort, könnyen lehet, hogy ma már nem lenne köztünk az osztrák legenda.

Lauda immunrendszere és fizikai állapota is leromlott a kórházban töltött időszak során, így a szezon második felében már egy versenyen sem láthattuk őt. Karácsonykor aztán ismét kórházba került egy kisebb betegség miatt Lauda, fia pedig azt mondja, azóta is intenzív tempóban folytatja édesapja a rehabilitációt.

Lauda keményen dolgozik


„Édesapám egy rendkívül összetett operáción van túl, és bizony voltak rossz pillanatok, de ő nagyon erős és harcos. Fizioterápiás kezelésekre van szüksége, hogy visszanyerje az energiáját. Őrültek módjára edz, szóval remélem, hogy hamarosan régi formájában láthatjuk őt mindannyian. Minden nap beszélek vele. Ha én nem tudok mellette lenni, akkor a testvérem, Lucas vigyáz rá. Egyikünk mindig vele van Bécsben” – mondta a La Gazzetta dello Sportnak Matthias Lauda.

A legjobb talán az lenne, ha már Ausztráliában, a szezonnyitón láthatnánk Niki Laudát, de egyelőre még semmi sem biztos, és nem is feltétlenül tenne jót, ha Lauda elsietné a dolgokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: