DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Rosberg videóra vette, ahogy megállítják a rendőrök

Az F1-es világbajnok történetesen pont egy McLaren Sennával haladt a Paul Ricard felé, amikor szemet szúrt a francia rendőröknek. Pechjére nem találta a frissen kézhez kapott modell papírjait...

Szinte minden autóversenyzőnek van egy sztorija a rendőrséggel, ahogy magánemberként közlekedett az utakon, de Nico Rosbergnek köszönhetően most először videó is rögzítette, milyen is az, amikor egy Formula-1-es pilótát igazoltatnak.

A német nem erre készült, videóblogjának legújabb anyagát azzal az apropóval készítette, hogy hozzájutott egy McLaren Senna sportautóhoz, amivel monacói otthonából a Paul Ricard-i F1-es versenypályára tartott, hogy ott – illetve a rajta jelenleg zajló munkálatok miatt a mellette lévő tesztpályán – szabadon próbálgathassa az autó határait.

EasyCapture3



Azért egy F1-es világbajnoknak sem minden nap szállítanak le egy McLaren Sennát, így még Mika Hakkinen is elkísérte Rosberget a garázshoz, hogy szemügyre vegye ezt a csúcsmodellt. A pálya felé aztán a német már egy barátjával tartott, aki út közben a kamerázásért felelt, míg a szélvédőn egy másik kamera is rögzítette a beszélgetésüket, így kaphattunk különleges betekintést az út során történtekbe.

Az egyórás autóút során azonban Rosbergéket félretájékoztatta a navigációs rendszer, így éppen parkolók és zsákutcák között kavarogtak, amikor megállították őket a rendőrök. A német átadta a vezetői engedélyét, de a frissen megkapott autó papírjait nem találták, sőt, barátjával először még a kesztyűtartót sem tudták kinyitni. A német felkészült rá, hogy magyarázkodnia kell, kiszállt, majd pár perc múlva a következő magyarázattal ült vissza:

„Ilyenkor segít sokat, hogy elég jól vezettem a pályákon annak idején! Minden rendben, meglátták a nevem a jogosítványon, aztán elmagyaráztam nekik, hogy nem az enyém az autó. Nagyon rendes volt a rendőr és a rendőrhölgy.”

A pályára érkezve is történt még bonyodalom: Rosberg szeretett volna egy gyorsulási versenyt rendezni az autó és egy versenymotor között, de mint kiderült, a motor kulcsát senki nem hozta magával, ráadásul nem is viccelnek! A McLaren Senna viszont alaposan meg lett járatva a tanulópályán, így a német végül elégedetten zárhatta a napot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: