DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Hamiltonék a Laureus-díj jelöltjei között

Az ötödik vb-címét megszerző brit F1-es pilótát és csapatát is jelölték a „sport Oscarjának” is nevezett elismerésre, de egy harmadik motorsportos vonatkozást is találunk a hatos listákon.

Még mindig nem ért véget a díjátadók szezonja a sportban, hiszen a nagy presztízzsel bíró Laureus-díj jelöltjeit még csak most hozták nyilvánosságra, a gálára pedig február 18-án, Monacóban kerül majd sor. Nem meglepő módon idén is van Formula-1-es a listán: Lewis Hamiltont immár hatodik alkalommal jelölték az Év férfi sportolója kategóriában. Eddig még egyszer sem nyerte meg ezt, Laureus-díja azonban már van, 2007-ben az újoncszezonjában nyújtott teljesítményéért az Év áttörése kategóriát tarolta.

ham-dij-mercedes-2



F1-esek közül egyébként Michael Schumachert kétszer, Sebastian Vettelt pedig egyszer díjazták a férfiak között, ahol most a tavaly két Grand Slamet nyerő világelső teniszező, Novak Djokovic, a Real Madriddal BL-címet szerző Luca Modric, a franciákkal világbajnokságot nyerő Kylian Mbappé, az NBA sztárja, LeBron James és a maraton világrekordját megdöntő Eliud Kipchoge lesz Hamilton ellenfele. Tekintettel arra, hogy például az európai hírügynökségek szavazásán Djokovic és Modric is megelőzte az ötszörös világbajnokot, ezúttal sem feltétlen ő számít favoritnak majd.

A brit csapatát, a Mercedest is jelölték a maga kategóriájában, ahol ráadásul címvédőnek számítanak. Most a Real Madriddal, a francia labdarúgó-válogatottal, a Phjongcsangban az éremtábla első helyén végző norvég téli olimpiai csapattal, az NBA-bajnok Golden State Warriorsszal és a Ryder-kupát nyerő európai golfcsapattal kell „megküzdeniük” az elsőségért.

Van azonban egy harmadik technikai sportos jelölt is, méghozzá a már említett Év áttörése kategóriában: ott ugyanis a gyorsasági motorsport első női világbajnokává avanzsáló Ana Carrasco is esélyes, aki tavaly a Supersport 300-ban ért fel a csúcsra. A spanyol hölgy többek között a US Openen diadalmaskodó teniszezőnő, Naomi Osaka, valamint a Tour de France-t megnyerő Geraint Thomas társaságában szerepel a hatos listán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: