DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Van dress code, de Hamilton sosem tartja be

Csak a kiváltságosok jutnak el az éves FIA-díjátadóra: az F1-es világbajnok kirívó öltözködéséről és Kimi Raikkönen felhőtlen hangulatáról is beszélt a Formula.hu-nak az MNASZ elnöke, Oláh Gyárfás, aki ott volt a szentpétervári gálán.

Emlékezes pillanatokat hozott a Nemzetközi Automobil Szövetség 2018. decemberi díjátadója, melyen a világbajnokságok dobogósai vették át serlegeiket: Szentpéterváron az autósport legmagasabb szintjének képviselői, méltóságai előtt a Formula-1 harmadik helyezettje, Kimi Raikkönen alaposan felöntött a garatra, és igencsak jókedvűen lépett a színpadra. Az FIA-gálát évről évre nagy érdeklődés övezi, de csak a kiváltságosak juthatnak el. A Magyar Nemzeti Automobil Szövetség és FIA offroad bizottságának elnöke, Oláh Gyárfás beszélt ott szerzett tapasztalatairól.

„Negyedik alkalommal voltam FIA díjátadó gálán, ami egy grandiózus esemény. A versenyzők és azok a sztárok, akiknek év közben szinte minden mozdulatuk, minden nyilatkozatuk előre megtervezett és jól átgondolt, itt a díjátadó gálán mindig felszabadultabbak, kicsit lazul a hangulat. Ez a szentpétervári díjátadón főleg így volt, Kimi (Raikkönen) és Sebastian (Vettel), meg Lewis Hamilton is nagyon-nagyon egymásra találtak. Egymás melletti asztalnál ültek, aztán átültek egymáshoz, és nagyon jó hangulatban voltak” – mondta az MNASZ első embere a Formula.hu-nak adott interjújában, miután a hazai autósportélet kérdései után személyes élményről is érdeklődtünk.

„Egyébként én azt gondolom, hogy ezt a jó hangulatot főleg Kimi lazasága hozta, meg hát a vodkája, de az egy másik kérdés, és szerintem látta mindenki. Ez most egy felszabadult este volt számára, nagyon boldog volt, mi pedig, azért be kell vallanom, hogy jót szórakoztunk. Kicsit féltettük, hogyan fog kimenni és milyen módon fogja átvenni a serleget, mert csúcsosodott a hangulat, pont a díjkiosztó végére, de igazi sportemberek és úriemberek voltak, és hatalmas show-t kreáltak.”



Raikkönen mellett szót ejtett az F1-es világbajnok Lewis Hamiltonról is, aki a gálán ugyancsak a figyelem középpontjába került – nem első alkalommal kirívó öltözködése miatt: „Láttam az itthoni kommenteket, hogy nem mindenki fogadja pozitívan, ahogyan Lewis felöltözik minden évben. Ő sosem tartja be azt a dress code-ot, ami a meghívón rajta van, és nekünk kötelező betartani, a díjazattak nagy része pedig be is tartja. Ő mindig kicsit egyedi, de látva az elmúlt évek tapasztalatát, ez ott nem annyira kirívó, elfogadható tőlük. Az egész évet végigküzdik hatalmas munkával, itt a díjkiosztón már felszabadultan és baráti hangulatban töltik az estét.”

Az Oláh Gyárfással készült interjú teljes hosszában itt olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: