DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

A Honda odaszúrt a McLarennek

Éveken keresztül a wokingi istálló kritizálta folyamatosan a japán gyártót, általában nem alaptalanul. Most a Twitteren a Honda tett nehezen félreérthető, negatív megjegyzést egykori partnerére.

A tavalyi év során a McLaren már többször is megkapta a magáét a közösségi médiában, illetve egy-két apróbb szurkálódással. Például Pierre Gasly a bahreini negyedik helyezését követően a csapatrádióban Fernando Alonsót idézte, visszavágva ezzel az alig pár héttel korábban a spanyoltól a Hondának szóló megjegyzésért, „Most már harcolhatunk!”.

A Toro Rosso a Twitteren szintén több ízben megtalálta a McLaren-Alonso párost, leglátványosabban ennek a suzukai, sikeres időmérő után adtak hangot. Valóban sokat fejlődött a Honda-erőforrás 2018-ban a faenzaiak oldalán, de igazán nagy áttörést még nem sikerült elérniük, év végén mindössze a sereghajtó Williamst voltak képesek megelőzni.

Ezt a ziccert most nem hagyta ki a Honda, csak nehogy visszaüssön a szurkálódás


Az ígéretek szerint jövőre a Renault és a Honda is nagyot léphet előre, a pályára gurulásig ezt kicsit korai lenne kijelenteni, a téli tesztekig minden megtörténhet és annak az ellenkezője is. A Red Bull-táborban teljesen biztosak abban, hogy a Honda-erőforrással könnyedén legyőzik majd a Renault-t használó egykori partnert, a McLarent, de azért a japán motornál merészség ilyet előre kijelenteni, 2017-ben például rendszeres dobogós helyekre számítottak a téli teszteket megelőzően, a valóság azonban köszönőviszonyban sem volt ezzel.

A múlt hétvégi, tokiói autószalonon történt megjelenésük előtt igyekeztek kicsit reklámozni új, 2019-es Honda NSX sportautójukat. A Honda Racing F1 Twitter-bejegyzésén azonban egy nehezen félreérthető utalás is látható az autó narancssárga színével kapcsolatban.

2017-ben ugyanis, a szponzorínséges időszakban a McLaren visszatért a hagyományos, narancsszínhez, utolsó, rendkívül pocsékra sikerült évét így töltötte a McLaren-Honda. „Ismernek bárkit, aki még szereti a narancssárgát?” – teszik fel a költői kérdést, vélhetően Wokingra utalva. Korábban a Honda sosem vette fel a kesztyűt a kritikákban és odamondogatásban, ez az első eset, hogy ennyire egyértelműen odaszúrnak korábbi szövetségesüknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: