DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

A közeli barátok sem hajlandók beszélni Schumacher állapotáról

A sajtó megkörnyékezte a világbajnok egykori ferraris kollégáit, de Todt, Brawn és Montezemolo is osztozik a család döntésében, és bár pontos ismereteik vannak, leszerelik a német egészségével kapcsolatos kérdéseket.

Január 3. Michael Schumacher 50. születésnapja: a jubileum előtt a hétszeres világbajnok családja közleményt adott ki, amelynek egyik legfontosabb mondata így hangzott: „Kérjük, értsétek meg, hogy Michael kívánságát követjük, és bizalmasan kezelünk, ahogy mindig is, egy olyan érzékeny kérdést, mint az egészség.” Az olasz és német újságírók ezért Schumacher közeli barátaihoz – a Ferrari egykori sikercsapatának tagjaihoz – fordultak, hátha tőlük sikerül információt kicsikarniuk.



„Nem hiszem, hogy értelme van újra feszegetni a kérdést” – válaszolt a Gazzetta dello Sport megkeresésére Jean Todt, az FIA elnöke. „Mindenki tudja, hogy öt évvel ezelőtt elszenvedte ezt a szörnyű balesetet, most pedig harcol és harcolni fog a továbbiakban is. Van egy csapata, amely közel van hozzá, és a családja, ez pedig rendkívüli. A többi a magánügyük, és rendben van, hogy ez így is marad.”

Nagy visszhangja volt Todt azon korábbi kijelentésének, hogy Schumacher svájci otthonában nézte az idei Brazil Nagydíjat. Mikor azonban az olasz lap újságírója azt kezdte feszegetni, Schumacher képes-e felfogni, ami egy tévében látott F1-es versenyen történik, így válaszolt: „Itt fejezem be.”

Az egykori Ferrari-csapatfőnök a Welt lapnak is nyilatkozott, elmondva, hogy a kommunikáció Schumacherékkel már nem ugyanolyan, mint régen, annak ellenére, hogy a barátság továbbra is megmaradt, és havi rendszerességgel felkeresi a családot.

A 2000-es évek Scuderiájának sztármérnöke, Ross Brawn ellenben arról beszélt, állandó kapcsolatban van Schumacher feleségével – részleteket azonban ő sem akart elárulni:

„Folyamatosan érintkezem Corinnával, és teljesen egyetértek döntésükkel. Érthető, hogy Corinna ugyanazt a vezérelvet akarja megtartani Michael magánéletével kapcsolatban, amely egész pályafutására jellemző volt. Egy ilyen tragikus esemény után is mindannyiunknak tiszteletben kell tartanunk ezt a döntést” – mondta Brawn.

„Kapcsolatban vagyok Corinnával, de én is osztozom a család döntésében, hogy Michael életét magánügyként kezeljük” – nyilatkozott a 2014-ig Ferrari elnöki pozícióját beöltő Luca di Montezemolo a Fatto Quotidianónak. A Rainak hozzátette: „Remélem, történni fog valami, de semmit nem akarok mondani azon túl, hogy Michael rengeteg elszántsággal harcol, és nagyszerű család veszi körül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: