DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Az állatvédők Hamiltont választották az év emberének

Pályán kívül elért eredményeiért is elismerték Lewis Hamiltont: a PETA szerint példát mutat azzal, hogy immár teljesen vegán életmódjával számos rajongót inspirál.

Lewis Hamilton kapta a PETA Év embere elismerést: az állatvédő szervezet választása azért esett az ötszörös világbajnokra, mert a hús, tojás és egyéb állati eredetű élelmiszerek elhagyásával sokakat bátorít a vegán életmódra.

„Lewis Hamilton nem csupán azt bizonyította, hogy fantasztikus versenyző, de azt is, hogy erő a jó célért vívott harcban és a megevésre ítélt állatok fontos szövetségese” – mondta Ingrid Newkirk, a PETA alapítója, akit a szervezet oldala idéz. „A PETA azért tünteti ki őt, mert rajongóinak légióit inspirálta, hogy kövessék példáját, újraindítsák saját energiaszintjeiket és megkíméljék az állatok életét a vegán életmódra váltással.”



A Formula-1 világbajnoka időnként 8,7 millió követővel rendelkező Instagramján is megoszt vegán témájú posztokat, bemutatkozása pedig így kezdődik: „Növényi alapú étrend. Szeretem az állatokat.”

„Az óriási mennyiségű szarvasmarhától származó légszennyezés hihetetlen” – indokolta Hamilton, miért váltott vegán életmódra. „Azt mondják, hogy nagyobb, mint amennyit a repülők és autók termelnek, amibe őrületes belegondolni. A kegyetlenség horrorisztikus, én pedig nem akarom szükségből támogatni, egészségesebb életet akarok élni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: