DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Adventi vasútmodell-kiállítást nyitott meg Kiss Norbi Hatvanban

Adventi vasútmodell-kiállítást nyitott meg Hatvanban a város gyönyörű műemlék vasútállomásán Kiss Norbi kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző.

Elsőre különösnek tűnhet egy autóversenyző szimpátiája a vasút iránt. De talán kevesen tudják, hogy Norbi édesapja is a vasútnál szolgált nyugdíjazásáig, és az sem köztudott, hogy a Formula-1 legendája, a padovai származású Riccardo Patrese is lelkes vasútmodellező. Az már többek számára közismert, hogy a Mercedes korábbi Formula-1-es világbajnoka, Nico Rosberg is a Deutsche Bahn, vagyis a Német Államvasutak reklámarca.

Riccardo Patrese



Kiss Norbi barátja, a hatvani polgármester Horváth Richárd meghívására érkezett a kiállítás megnyitójára. „Hatvanban nagyon sokan kedvelik Norbit, és szerencsére ő is mindig szívesen jön a városunkba, kedveli Hatvant” – meséli Horváth Richárd, aki egyúttal a Vasutas Települések Országos Szövetségének elnöke, és nem titkolt célja, hogy újra népszerűvé tegye a vasúti közlekedést. Horváth Richárd hozzátette: Hatvan nem csak a magyar vasút, de a magyar vasútmodellezés egyik fellegvára is, amit a mostani, egészen karácsonyig, a hét minden napján ingyenesen megtekinthető kiállítás is bizonyít.

Norbi 1-v2

Horváth Richárd mosolyogva mesélt arról, hogy a hatvani modellezők - tudva, hogy Kiss Norbi lelkes macskamentő aktivista - az egyik terepasztalon elrejtettek egy meglepetést a kamion Európa bajnoknak: „Látszik, hogy Norbi figyel a legapróbb részletekre is, mert végignézve a terepasztalokat, azonnal felfedezte, hogy az egyiken van egy tűzoltóautó, amely egy fa mellett áll és éppen a fa tetején rekedt macskát mentenek” - meséli Horváth Richárd, hozzátéve: a hatvani modellezők nem csak nagyon profik, de nagyon jó a humoruk is.

Norbi 2

„Vasutas családból származom, édesapámmal gyakran ültem a mozdonyvezető fülkéjébe. Felnőttként is rajongok a vasútért,  felejthetetlen élmények kötnek a vasúthoz. Ez a kiállítás is nagyon tetszik, egészen különlegesre, hangulatosra sikerült”  – mesélte Kiss Norbert, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző.

Norbi 3

A hatvani vasútmodell kiállításon részt vett Völgyesi Zsolt, a MÁV stratégiai vezérigazgató helyettese, aki hosszan beszélgetett az Európa-bajnok autóversenyzővel. A formula.hu-nak elmondta: „Bízom abban, hogy a jelenleg is zajló felújítások és fejlesztések nyomán a magyar vasút is olyan helyzetbe kerülhet, mint a német: egy villámgyors és rendkívül precíz autóversenyző bajnokhoz, Nico Rosberghez hasonlóan, mi itthon Magyarországon is egy nagyszerű autóversenyzővel reklámozhassuk a gyorssá és mindig pontossá váló hazai vasúti közlekedést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: