DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Rekordszámú Szent Gertrúd díjat ad át idén Kiss Norbi

A kétszeres Európa-bajnok autóversenyzőnket, Kiss Norbit ismerők már tudják, hogy a természet- és állatvédőként is aktív sportember a karácsonyi ünnepek közeledtével egyre többször tesz eleget állatvédő alapítványa, a Macskaárvaház körüli feladatoknak.

Mint Norbitól megtudtuk, minden évben az egyik legkedvesebb ilyen feladat a december 8-9-én megrendezett Felis Hungarica Nemzetközi Macskakiállítás keretében átadott állatvédelmi kitüntetések díjazottainak kiválasztása és maga a kétnapos nemzetközi macska show-val egybekötött díjátadó ceremónia megszervezése. 

"Annak idején a Macskaárvaház Alapítvány hozta létre a Szent Gertrúd díjat, amit az időszámításunk szerint VII. században élt, az akkori kor egyik legvagyonosabb európai "üzletemberének" lányáról, a később szentté avatott Nivelles-i Gertrúdról neveztek el, aki Európa első ismert macskamenhelyét létrehozta" - meséli lelkesen Norbi. 

szent gertrúd 1



"A Szent Gertrúd díjat azóta komoly kuratórium döntése alapján adjuk át, az én szavazatom is csak egyet ér, de azt a hagyományt megőriztük, hogy a díjazottak tőlem veszik át az elismerést, amely ceremónia minden évben sok érdeklődőt és médiát is vonzó kedves program."

Kiss Norbi elsőként a Formula.hu-nak számolt be arról, kik kapják meg tőle a térség legjelentősebb állatvédelmi elismerését:

"Udvariasságból először azokat a nagyszerű hölgyeket említeném, akiket idén a Szent Gertrúd díjra jelöltünk" - mondja Norbi. "Ők Mészáros Beatrix üzletasszony, a Mátrai Erőmű Zrt. felügyelőbizottság elnöke, aki számos alkalommal önzetlenül segítette alapítványunk munkáját, ráadásul idén a helyszínen drukkolt a hungaroringi Európa-bajnoki futamomon" - meséli mosolyogva a kétszeres Európa-bajnok, hozzátéve, hogy "szintén kitüntetjük Balázs Nórát, a Pélyi Mezőgazdasági Zrt. vezetőjét mert Nóráék cégénél rendkívül szimpatikus zöld folyamatok zajlanak, kezdve a biogazdálkodástól, a szívemhez különösen közel álló vegán tésztafajták forgalmazásáig. A harmadik hölgy Tóth Judit, a világ egyik leghíresebb burma macska tenyésztője, aki hosszú évek óta nem csak lehetőséget biztosít rendezvényein árva állataink gazdisodására, de megszámlálhatatlan alkalommal segített minket és más alapítványokat is állatmentő munkájukban."

IMG_2364

Kiss Norbert és Mészáros Beatrix

Különleges név az idei díjazottak listáján Gender Tamás, a Gender Racing Team tulajdonosa, aki nem csak személyében, de Európa szerte elismert  formaautós csapatának tagjai, versenyzői nevében is elkötelezte magát az állatvédelem támogatása mellett. Neki a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja "kollégaként" fogja átadni a kitüntetést, mert talán kevesen tudják, hogy Kiss Norbi megszámlálhatatlan túraautós sikere mellett Formula Renault magyar bajnoki címet is magáénak tudhat. 

Szintén különleges név a listán Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere, aki Magyarországon elsőként kívánja bevezetni városában az állatvédelmi oktatást és polgármesterként zéró toleranciát hirdetett az állatkínzással szemben. A hatvani polgármester egyébként nem csak lelkes állatbarát, de elismert veteránautó restaurátor, és lelkes autósport-rajongó: ő is több alkalommal a helyszínen drukkolt családjával együtt Kiss Norbi magyar világsikerének. 

Szintén Szent Gertrúd díjat kap Pál Laca macskatenyésztő és fotóművész, akinél többet kevesen tettek a macskák védelméért Magyarországon, Dr. Filip Dániel kutató állatorvos, üzletember, a Quebeck nevű magyar tulajdonú, természetes alapú étrendkiegészítő termékeket gyártó cég vezetője, Kapin Richárd, a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű civilszervezet alapítója, Zele Sándor üzletember, a Zele-Bau nevű építőipari vállalkozás tulajdonosa, aki felújította a Kápolnai Macskaárvaház épületét, valamint Gruber Péter, a Style Magazin egyik tulajdonosa, üzletember, aki folyamatos önkéntes munkával segíti az állatvédelmet. 

IMG_2352

Horváth Richárd és családja Kiss Norbert társaságában

Kiss Norbi elmondta: december 8-án és 9-én Budapesten a China Martban, az Ázsia Center mellett ő maga is szeretettel várja, aki találkozni, beszélgetni szeretne vele, vagy bármilyen módon tenni kíván az állatvédelem ügyéért, esetleg a Macskaárvaház mentett állatai közül szeretne örökbe fogadni egy nehéz sorsú macskát. 

Kiss Norbi azt is elmondta: legjobban annak örül, hogy soha még annyi díjazott nem volt, mint idén lesz, ami azt jelzi: Magyarországon is egyre többen járnak elöl az élet legkülönbözőbb területein az állatok, a természet védelmében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: