Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. március 26. kedd
Bulvár

Hamilton nem számít lovagi címre

Lewis Hamilton azzal, hogy Mexikóban megszerezte ötödik világbajnoki címét minden idők legsikeresebb brit Formula–1-es versenyzője lett. A Mercedes pilótája ellenben nem gondol arra, hogy sikere akár lovagi címet is érhet.

A hétvégi Mexikói Nagydíjon Lewis Hamiltont ötödik alkalommal is a Formula–1 világbajnokává koronázták. A brit ezzel olyan eredményt ért el, ami előtte csak Juan Manuel Fangiónak és Michael Schumachernek sikerült. Hazájában, Nagy-Britanniában már a negyedik címével is a legsikeresebb F1-es pilótának számított, sokak szerint az ötödik címért Erzsébet királynő akár lovaggá is ütheti. Hamilton viszont még nem játszott el ezzel a gondolattal.

„Őszintén szólva ez eddig még meg sem fordult a fejemben. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy már többször is találkozhattam a királynővel, és ezért nagyon hálás vagyok” – mondta Hamilton, aki büszkének érzi magát amiatt, hogy Nagy-Britanniát képviseli a Formula–1-ben. „Nem tudom, hogy mások észre vették-e, de sokszor, amikor a pódiumon állok, fölnézek a Union Jackre és nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt a zászlót képviselhetem. És azt is remélem, hogy egyre több brit érez hasonlóan.”

„Még mindig egy németnek van a legtöbb bajnoki címe, de én már arra is nagyon büszke vagyok, amit nekünk, briteknek sikerült elérni, a célom pedig az, hogy ezt a számot tovább növeljem” – jelentette ki Hamilton, akit 2009-ben az első F1-es világbajnoki győzelmét követően érdemrenddel is kitüntettek.

Erzsébet királynő korábban már a háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewartot is lovaggá ütötte az F1-ben elért sikerei és a sport biztonságosabbá tételéért folytatott tevékenysége miatt. Rajta kívül Stirling Moss és Jack Brabham az egyedüliek, akik Formula-1-es versenyzőként lovagi címet kaptak, Hamilton mindössze negyedik lehetne a sorban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?