DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Rajtrácslányok nem, cheerleaderök voltak az USA Nagydíjon

Éppen az Egyesült Államokban játszották ki legszemtelenebbül a rajtrácslányok tilalmát: a pálya a Dallas Cowboystől kölcsönzött aligruhás pomponlányokat.

Már nehéz követni, hogy a rajtrácslányok év eleji betiltása óta melyik versenyek voltak túlsúlyban: ahol valóban nem voltak csinos nők, vagy ahol átjátszották vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyták a tilalmat. A példa kedvéért Monacóban a „rajongói hírvivőknek” nevezték a rajtrácslányok reinkarnációját, míg Szocsiban egyszerűen kijelentették, az orosz nők túl szépek ahhoz, hogy ne mutogassák őket a Formula-1-es versenyen.



Arra azért nem számítottunk, hogy éppen a tilalmat kiagyaló Liberty Media hazájában, az Egyesült Államokban tesznek majd irányelvekre. A texasi Circuit of the Americas – hasonlóan az elmúlt évekhez – a Dallas Cowboys amerikaifoci-csapat cheerleaderjeit hozta el a versenyre, akik bemutatót is tartottak a közönségnek. Hozzátennénk, jóval kevesen ruhában, mint akár a Monacóban, akár Szocsiban feltűnt nők.

Sean Bratches, az F1 marketingért felelős főnöke ezt mondta januárban: „Noha a rajtrácslányok alkalmazása évtizedekig bevett szokás volt a Formula-1-ben, úgy érezzük, hogy ez nem hozható összefüggésbe a márkával kapcsolatos értékeinkkel, ráadásul egyértelműen ellentmond a modern társadalmi normáknak. Nem hinnénk, hogy ez helyénvaló a Formula-1-ben” – fogalmazott akkor a Liberty alkalmazottja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: