DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Baleset okozásáért megbírságolták Raikkönent

A Ferrari finnje lakóhelyén, Svájcban került összeütközésbe a törvénnyel – és egy parkoló autóval. A büntetés összegét mi megéreznénk, de az F1-es sztárt vélhetően nem vágja földhöz.

A svájci ATS hírügynökség szerint Kimi Raikkönen még májusban keveredett autóbalesetbe. Az incidens Baar városában történt – itt él családjával Raikkönen –, a Formula-1-es pilóta egy szembejövő autó elől rántotta el a kormányt, így ütközött neki egy parkoló járműnek.

Az ügynökség beszámolója szerint Raikkönennek 800 svájci frankot kell fizetnie, ami hozzávetőleg 225 ezer forintnak felel meg. Ebből 350 frank a tényleges bírság és 450-et ölelnek fel adminisztrációs költségek. Zug kanton rendőrsége nem kommentálta a hírt.



Egy forrás szerint Raikkönen a Ferrarinál 40 millió dollárt (11 milliárd forint) keres évente, de valószínűbb, hogy fizetése 7 és 10 millió dollár (2-3 milliárd forint) közötti régióban található. A 38 éves pilóta bére várhatóan csökkenni fog a Saubernél, középcsapathoz mérten azonban ott is kiemelkedő fizetéssel versenyezhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: