DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Egyéves felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Haydent elütő sofőr

Csaknem másfél évvel a 2006-os MotoGP-világbajnok halálos közúti balesete után ítéletet hirdetett a bíróság, amely az eredetileg tervezettnél enyhébb büntetést szabott ki a gázolóra.

Nicky Hayden 2017. május 17-én szenvedett közúti balesetet kerékpározás közben, amely után öt nappal belehalt súlyos fejsérüléseibe. Az ütközés másik résztvevője egy 31 éves sofőr volt, akinek a nevét az elmúlt másfél év bírósági tárgyalásai során nem hozták nyilvánosságra. Az autóst eredetileg egy- vagy kétéves börtönbüntetésre ítélték volna, ám Vinicio Canatarini bíró úgy határozott, hogy csökkenti a szankciót, s egy éves felfüggesztett börtönbüntetést ró ki a tettesre – ennek okairól 90 napon belül számol majd be a Motorsport.com tudósítása alapján.

hayden-itelet



Úgy tudni, Haydent egy 70 km/h-val haladó Peugeot 206-os ütötte el Rimini egyik utcáját, miközben 50 km/h volt a maximális megengedett sebesség azon a szakaszon. Szakértők megállapították, hogy a sofőr „teljes mértékben” elkerülhette volna az incidenst, amennyiben betartja a sebességkorlátozást. Ugyanakkor az ügyvédei azzal érveltek, hogy a MotoGP 2006-os világbajnoka viszont nem állt meg egy stoptáblánál, ráadásul fülhallgatón zenét hallgatva biciklizett – vélhetően ennek a körülménynek és egy közeli ház kamerafelvételének is köszönhető az enyhített büntetés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: