DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kiadták könyvben Raikkönen bölcsességeit

Egy különös kiadvány terjed a suzukai paddockban. A Kimi Raikkönen összes költeménye egy létező dolog, japán verseskötetbe foglalta ugyanis a pilóta aranyköpéseit a Ferrari szponzora.

A Japán Nagydíj a suzukai sajtóteremben már biztosan jó hangulatban indult, hiszen csütörtökön egy ingyenes könyvet kezdtek osztogatni a jelenlévők között. A borítóról kiderül, hogy ez a Philip Morris új brandjének, a Mission Winnow-nak a műve, amely gondoskodott róla, hogy ne csak egy unalmas sajtóeseményről és a Ferrarira elhelyezett néhány logóról ismerje meg a nevét a világ.

Elkészítették hát a „Válogasd meg a szavaid – Kimi Haiku-könyve” című kiadványt, amely minden oldalpárján egy-egy nagy bölcsességet, életigazságot, aranyköpést közöl a finn pilóta F1-es karrierjéből angol és japán nyelven. A haiku egy tradicionális japán versforma, bár annak pontos szabályait nem tartják be az idézetek, de hát maga Raikkönen sem gondolhatta, hogy egy napon verses formát kapnak majd megnyilvánulásai.

Íme néhány a legjobbakból:

„Azért választottam a motorsportot, mert itt nem kell olyan korán kelni reggelenként.”

„A sisakok különlegesek. Megtörlöm, hogy jobban lássak. Megvédi a fejem.”

„A pálya néhol szűkebb, máshol szélesebb. Attól függ, hol vagyunk.”

„Finnország. Nyáron lehet horgászni. Télen nem nagyon.” (Bár ezt a mondatot sajnos elég erősen cenzúrázták - itt van, hogyan hangzott el eredetileg.)

Clipboard



DooIG77U8AAmej8

DooHRH0U4AAHcKm

DooFGXPXoAANaxr

DooIxBsVAAAng7X

Dopqb3KXUAAOjkD

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: