DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Ocon kéri, hogy ne haragudjanak „kistestvérére”, Strollra

A francia rajongói okkal mérgesek a fiatal kanadaira, akinek pénze okozhatja kedvencük vesztét. A két versenyző azonban baráti viszonyban van, Ocon pedig példaértékű gesztussal állt ki Stroll mellett.

Ha Esteban Ocon kiszorul a Formula-1-ből, a tehetséges francia távozásának egyik felelőse Lance Stroll és a mögötte álló milliárdok lesznek. Minden várakozás szerint Ocon ülését Stroll fogja megkapni a Racing Point Force Indiánál, amelynek új tulajdonosi körét a kanadai apja, Lawrence Stroll vezeti. A Renault-nál szintén hoppon maradt Ocon egyetlen, halovány esélye jelen állás szerint a Williams maradt. Rajongói érthető módon már most fújnak Strollra, amiért ebbe a képtelen helyzetbe hozta a jövő egyik nagy tehetségének kikiáltott franciát.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

❤️❤️❤️ @estebanocon . #Repost #Regram #F1 #Formula1 #Ocon #LanceStroll @lance_stroll

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés,

 

A helyzetben csavar, hogy a 22 éves Ocon és 19 éves Stroll valójában baráti kapcsolatot ápolnak. Ezt erősítette meg a közös kép, melyet a francia az Instagramra posztolt, és amelynek francia feliratában „kistestvérnek” nevezi Strollt. Az angol szövegben arra kéri rajongóit, ne ítélkezzenek a kanadai felett:

 „Bár eltérő közegből jöttünk, belül ugyanaz a szenvedély, versenyszellem és a sport egyforma szeretete jellemez minket. Ezért kérlek titeket, srácok, legyetek tisztelettel, mutassátok ki a támogatásotokat. Az életben semmi sem könnyű, mindannyian keményen dolgozunk, hogy itt legyünk!” – írta.

Míg Ocon a kevés valóban alacsonyról érkező F1-esek egyike, akinek szülei a házukat is eladták a pályafutásáért, addig Strollt apja vagyona minden kategóriában a legjobb csapatokba vásárolta be, ha éppen nem egy egész csapatot vásárolt. A francia szerint ettől függetlenül Strollnak is keményen meg kellett dolgoznia, hogy éljen a lehetőségekkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: