DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Wolff: Lauda vissza fog jönni az F1-be

A Mercedes-főnök meglátogatta a kórházban Niki Laudát, aki szellemileg semmiben nem változott. Toto Wolff nem kételkedik, hogy kollégája a „bokszkiállás” után feltűnik még az F1-ben – a nagy kérdés az, hogy mikor.

Alig több mint egy hónap telt el Niki Lauda tüdőátültetése óta, de a Mercedes csapatelnöke újra aktívan részt vesz a csapat életében, mondta el egy korábbi nyilatkozatában Toto Wolff. A háromszoros világbajnok Lauda telefonon napi kapcsolatban áll a vezetőséggel, de orvosi utasításra még hosszú ideig nem utazhat, ezért nagydíjon jó darabig nem látjuk újra, beleértve az idei szezont. Wolff egy újabb megszólalásában azonban leszögezte: a jövőben Lauda egészen biztosan visszatér az F1-be.

„Természetesen fizikailag legyengült, de ezt leszámítva teljes mértékben eleven” – mondta a Kroner Zeitungnak a csapatvezető Lauda kórházi meglátogatása után. „Semmiben sem változott, nem veszítette el száraz humorát. Nagyon erős, egy fenomenális harcos. Tényleg meg vagyok róla győződve: Niki vissza fog térve a bokszutcába!”



„Egyszerűen mindenről tudni akar, a csapattal és versenyzőkkel kapcsolatban is. Ezért utasított arra, hogy bombázzam e-mailekkel minden edzés- és versenynap végén. Niki élete egyik rövid bokszkiállását teljesítette, megtett egy plusz kört. De vissza fog térni!” – folytatta az osztrák, igaz, a visszatérés időpontját ő sem tudta megmondani: „A doktorok még nem tudnak választ adni erre a kérdésre, de útján vissza a normális élethez fontos, hogy a mélypontokkal is megbirkózzon. Nem csupán jó napjai vannak… De Niki jó kezekben van az AKH kórházban, orvosi ellátása meggyőző benyomást tett rá. Az egész csapat kompetens és barátságos.”

A grandprix247.com a brit orvosi egészségügyi szolgálat javaslatát idézi: eszerint a műtétet követő teljes felépülés három-hat hónapot vesz igénybe, melynek első hat hetében kerülni kell az emelést és hasonló megerőltetéseket. Az átültetést követően négy-hat hét múlva lehet újra autót vezetni, a munkához pedig – természetesen annak jellegétől függően – három hónap múlva lehet visszaérni.

Ugyanakkor korábbi osztrák források szerint Lauda a transzplantációt követő hat hónapban nem repülhet, emellett örökké változtatni kell életmódján, nyilvános fürdőkben, szaunákban például többet nem járhat és állatokkal is kerülnie kell az érintkezést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: