DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Karrierlehetőségek Raikkönen előtt

Tegyük fel, hogy a finn pilóta valóban ott hagyja az F1-et - ha nem másik csapatnál találja meg a számítását, akkor vajon mihez kezd majd? Ehhez adunk neki néhány ötletet.

Belépés a politikába

Nem ő lenne az első, aki ebbe az irányba indul el a pilótafülkéből kiszállva, elég csak Carlos Reutemannra gondolni, aki kormányzói pozícióig jutott Argentína Santa Fé tartományában. Legelkötelezettebb rajongói „Kimit elnöknek!” feliratú molinókkal bíztatják őt a váltásra, melynek nagy előnye lenne, hogy bár keveset beszél, mondandójának mindig komoly jelentősége van.



Saját „Csináld magad!”-műsor vezetése

Mióta a finn elkezdett tartalmakat töltögetni Instagramra, egészen új oldaláról ismertük meg őt: sokkal többet látjuk a családját, és tudjuk például, hogy mit csinál szabadidejében. Például játszóházat a gyerekeinek. Igaz, a munka veszélyesebb részét feleségére bízta, amíg ő szisszentett egy sört, de egy ilyen műsor instant nézettség-robbanást eredményezne a televíziós csatornákon.

Saját jégkrémmárka

A Jégember-elnevezés már azelőtt ráragadt Raikkönenre, hogy a 2009-es Maláj Nagydíjon emlékezetes módon kezébe vett volna egy jégkrémet – néhány hete pedig kisfia is egy pálcikás finomsággal szaladgált a paddockban. Ideje lenne hasznot húzni a kapcsolatból, nem?

Motivációs előadó

Oké, ezt mi sem gondoltuk komolyan.

Még több motorsport?

Első visszavonulása alkalmával kipróbálta magát a NASCAR-ban, a WRC-ben is – bár az Alonsóéhoz hasonló karrierváltás nem érdekli, talán újból feltűnhet valahol. Talán?

Forrás: Drivetribe

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: