DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Lövöldözés hétvégén Spában, egy rendőr meghalt

Tragikus esemény történt a Belga Nagydíj versenyhétvégjén, vasárnap hajnalban Spában. Egy holland csoport tagja lövéseket adott le a kiérkező rendőrökre, akik egyike életét veszítette. Egy gyanúsítottat elfogtak az erdőben.

A Belga Nagydíj hétvégéjén, a pályának nevet adó Spa városában – amely néhány kilométerre található az aszfaltcsíktól – tragikus esemény történt. A különböző belga források, köztük Flanders News beszámolója szerint a rendőrséget egy bárban történt dulakodás miatt hívták ki, amelynek oka az volt, hogy a biztonsági emberek nem engedtek be egy csoport hollandot. A korábbi hírek, melyek szerint rutinellenőrzés közben történt lövöldözés, tévesnek bizonyultak.



A csapat járműbe szállt, mikor a rendőrök vasárnap hajnali 2 órakor megérkeztek: az utasok egyike lövéseket adott le a rendőrökre, akik szintén fegyverrel válaszoltak, miután az egyik társukat eltalálták. Az eltalált rendőr, egy 38 éves családapa súlyosan megsérült, rövid idő múlva pedig életét veszítette.

A rendőrség egy 36 éves, 185 centiméter magas, feketébe öltözött férfit keresett. A hajsza során egy rendőrségi helikoptert is bevetettek. Az RTL.be információi szerint vasárnap reggel 9:30 körül egy súlyosan sérült holland férfit elfogtak a Spa melletti erdőben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: