DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Örökre változtatni kell Niki Lauda életmódján

Minden bizonnyal idén már nem látjuk F1-es nagydíjon a Mercedes tüdőátültetésen átesett elnökét, akinek számos tilalmat kell betartania, melyek közül egyesek élete végéig érvényesek.

A háromszoros világbajnok, Niki Lauda új tüdőt kapott Bécsben, melyet követően megkezdte a felépülés hosszas folyamatát. Egyelőre az AKH klinika intenzív osztályán maradt, ahol megkezdte a fizioterápiát. Az F1i.com által említett osztrák források szerint múlt hét végén egy kisebb krízis történt: Lauda veséje – amely szintén transzplantációval került szervezetébe, ezért nehezítő tényezőt jelent – dialízis-katéterre szorult, de állapota hamar stabilizálódott.



Közép- és hosszú távon a 69 éves Laudának számos szigorú szabályt és tilalmat kell betartania, a korábbi hírek, melyek szerint idővel visszatérhet régi életmódjához, helytelennek bizonyultak.

Az orvosok utasítása szerint Lauda a következő hat hónapban nem szállhat repülőre, úti célnak pedig kizárólag az Ausztriával szomszédos országokat javasolják, arra az esetre, ha állapotában vészhelyzet lépne fel. Az F1i szerint emellett hátralevő életére eltiltották a nyilvános uszodáktól, fürdőktől és szaunáktól, a növényeket el kell távolítani otthonából, továbbá az állatokkal való érintkezést is kerülnie kell a jövőben. Emellett étrendjét szintén szigorúan szabályozzák.

Nem ismert, hogy feladatait a Mercedesnél és a Laudamotion légitársaságnál hogyan végzi el a jövőben, de – már csak az őszi versenyek távolsága és a repülési tilalom miatt – minden bizonnyal idén már nem látjuk Formula-1-es nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: