DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kubicának nincs meg a győzelemért járó trófeája

Kiderül, hogy melyik a lengyel pilóta kedvenc autós játéka jelenleg, hogy pókerezik-e még és hogy melyik pizzát kedveli leginkább, de szót ejtett Nico Rosbergről és Lewis Hamiltonról is.

Az F1Racing készített különleges interjút Robert Kubicával, melyben a rajongók kérdéseire válaszolt a lengyel - ezek közül szemezgettünk.

Mit szólsz a sok lengyel szurkolódhoz?

A lengyel szurkolói csoport egyre nagyobb és nagyobb lesz, ráadásul egyre aktívabb, nagyon jó őket látni mindenhol, ahova csak megyek. Egyetlen olyan F1-es, vagy ralis esemény, futam vagy teszt sem volt, ahol ne támogattak volna a lengyelek, ez óriási és szeretném nekik megköszönni. De nem csak lengyelekről van szó, sok más ember is szurkol nekem.

Hol tartod a kanadai, egyetlen F1-es győzelmedért járó trófeádat?

Egyszerű a válasz: nincs nálam! A BMW-nél van, nem kaptam belőle másolatot sem.

Pókerezel még?

Már régóta nem. Ausztráliáról jó emlékeim vannak, de idén még nem is jártam pókerteremben. A játék szenvedélye eltűnt.

kubica_3



Melyik a kedvenc pizzád?

Leginkább a sonkás-gombás.

Játszol még a Colin McRae Rally nevű számítógépes játékkal?

Már nem, az egy elég régi játék. Sokat játszottam vele, sok órát töltöttünk ezzel a barátaimmal. Most az iRacinget használom, van otthon egy szimulátorom gyakorolni. Az erővisszhatás azt hiszem, hogy a legnagyobb, ami elérhető a piacon, be lehet állítani, hogy olyan legyen, mint a GP2-ben, ami kétszerese az F1-nek. De mióta tavaly bevontak a szimulátoros programba, alig használom, inkább csak a barátaimmal szórakozunk.

Miért Nico Rosberget választottad segítségül tavaly?

Szerintem Nico tapasztalt és világbajnokságot is nyert, majd úgy döntött, hogy visszavonul, amit tiszteletben kell tartani és szerintem ez mutatta az érettségét. Fontos szerepe volt tavaly, találkoztunk többször is, megkérdeztem, hogy szívesen segítene-e nekem és igent mondott, nagyon sokat tett azért, hogy ott legyek, ahol most vagyok. Hogy együtt dolgozunk-e még? Igen is, meg nem is...

Ki a legkeményebb ellenfeled, aki ellen versenyeztél?

Szerintem Lewis Hamilton. Nagyon kis korunk óta versenyzünk együtt és elég kemény pilóta. Vannak más kemény srácok is (főleg az F1-ben), de Lewisszal nagyon régóta versenyzünk együtt különböző kategóriában, szóval ezért mondom őt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: