DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

A Balatonon vitorláztak a Red Bull-pilóták

Jön a Magyar Nagydíj, de előtte a Red Bull versenyzői, Daniel Ricciardo és Max Verstappen egy más jellegű programot szerveztek maguknak. Vitorláztak egyet a Balatonon.

Nem feltétlenül a Magyar Nagydíj kapcsán gondolna az ember vízi kiegészítő programokra, a Red Bull viszont megcsinálta. 

Daniel Ricciardo és Max Verstappen, a csapat két versenyzője a Balatonon tett egy kiruccanást, hogy kipróbálják magukat a Red Bull Extreme Sailing Team katamaránjainak kormányánál.

AP-1WCW81PF12111_hires_jpeg_24bit_rgb



Az F1-eseknek a számukra idegen terepen két olimpiai aranyérmes, Hans-Peter Steinacher és Roman Hagara mutatta meg az alapokat, az X40-es és a GC32-es katamaránok pedig a versenyzők rajtszámába „öltöztek”. A csapat ezt követően kétfelé oszlott, Ricciardo Steinacherhez, Verstappen pedig Hagarához csapódott.

„Alapvetően azokat a dolgokat szeretem, amelyeknek motorja van, de ez elég király volt” - lelkendezett Verstappen. „Lenyűgözőek a hajók. Amint kint vagy vele a vízen, rengeteg dologra kell figyelned. Rengeteget tanultam Romantól és Hans-Petertől. Ahhoz, hogy versenyképes legyek, kellene még néhány óra, de kezdetnek nem volt rossz!”

AP-1WCW77P4W2111_hires_jpeg_24bit_rgb

Bár a nagy melegben a hűs szellő azért sokat segített, Ricciardo nem restellett megmártózni is a tó vizében. „Azt hiszem, nyertünk, szóval ünnepeltem kicsit! A 33-as hajó embereiből hiányzott a lelkesedés, nem volt meg a megfelelő személyzetük a győzelemhez.”

A poénok nyilván nem maradhattak el, ezt követően viszont az ausztrál elmondta, számára is új volt az élmény. „Soha nem volt még részem hasonlóban. Egyszer vagy kétszer vitorláztam az iskolában kis vitorlásokon, szóval új volt az élmény. A hajó nagyon komoly, a srácok pedig rengeteget segítettek. Egyszer majdnem fejre álltunk, de segítettek biztonságban érezni magam. Azért a végén megjegyezték: ez közel volt... Elég hektikus volt, de egyszerre csak egy feladatot bíztak ránk. Most pedig már fel is tudom emelni a kezem a rengeteg munka után...”

AP-1WCW87SMW2111_hires_jpeg_24bit_rgb

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: