DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Marchionnét gyászolja az F1 közössége

A szerdai gyászhír után a Formula-1-es pilóták, csapatok és vezetők közösségi oldalait elárasztották az együttérző üzenetek. A Ferrari vezérével egy ádáz, de tiszteletreméltó ellenfél távozott.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne június 27-én feküdt be egy svájci kórházba vállműtétre, ahonnan azonban sohasem távozott. A Ferrari és Fiat-Chrysler július 21-én közölte, hogy az olasz-kanadait leváltották a két cég vezetői posztjáról. Ezt követően derült csak fény arra, mennyire rossz Marchionne egészségi állapota: sajtóbeszámolók szerint műtéti komplikáció, más források alapján a rák egy agresszív válfaja miatt kómába esett. Alig néhány nap múlva, kedden a Ferrari-vezér haláláról számoltak be a hírek.

A közösségi médiában és egyéb csatornákon számos Formula-1-es versenyző és vezető nyilvánította ki részvétét. A teljesség igénye nélkül:

Fernando Alonso: „Szomorú hírek érkeztek ma. RIP Sergio. Nagyszerű ember volt, aki mindig nagy támogatást nyújtott. Részvétem hozzátartozóinak és barátainak, valamint a teljes Ferrari családnak.”

Carlos Sainz: „Éppen földet értem Budapesten, és nagyon szomorú híreket kaptam. Nyugodj békében, Sergio. Óriási veszteség érte a sportot. Részvétem és támogatásom családjának és barátainak, valamint a Scuderia Ferrari családjának.”

Valtteri Bottas: „Nyugodj békében, Sergio.”

Romain Grosjean: „Nagyon elszomorító hír Sergio Marchionnéről. Minden gondolatom családja és barátai körül jár.”

Sergio Perez: „Nagy szomorúsággal hallottam, hogy Sergio Marchionne elhunyt. Őszinte részvétem családjának és a Scuderia Ferrarinak. Nyugodjon békében.”

Charles Leclerc: „Szomorú hír. Nyugodjék békében.”

Toto Wolff: „Ez szomorú nap valamennyiünk számára az F1-ben. Sportunk nagy támogatóját veszítettük el, egy ádáz ellenfelet, szövetségest és barátot. Szívből jövően együttérzünk Sergio családjával és mindenkivel a Ferrarinál ebben a nehéz időszakban.”

Red Bull: „Részvétünk Sergio Marchionne családjának és barátainak. Nagyszerű ellenfél volt a Ferrarival a pályán és azon kívül is. Riposi in pace.”

Renault: „Legmélyebb részvétünkről biztosítjuk Sergio Marchionne családját, barátait és a Scuderia Ferrarit ezen a szomorú napon. Nyugodj békében, Sergio.”

Haas: „A szívünk Sergio Marchionne családjával, barátaival és kollégáival jár. Üzleti éleslátását a motorsport és Formula-1 iránti szenvedélyével ötvözte.”

Chase Carey F1-elnök: „Mélyen elszomorít minket Sergio Marchionne eltávozása. Nagy vezető volt nem csupán a Formula-1-ben és az autómobilok világában, de az üzleti világ egészében is. Óriási szenvedéllyel, energiával és ösztönös megérzéssel vezetett és inspirált mindenkit maga körül. Hozzájárulása a Formula-1-hez mérhetetlen. Emellett igaz barátja volt mindannyiunknak, hiányát pedig mélységesen érezni fogjuk.”

Jean Todt FIA-elnök: „Sergio kolosszális eredményt ért el a világ autóiparában és motorsportjában. Nyájas, egyenes jellemű és bátor férfi volt, a konvenciókhoz nem ragaszkodó és vízióval rendelkező vezér.”

A cikk megírása idején nem találtunk megemlékező bejegyzést a Sergio Marchionnéről a Ferrari közösségi felületein vagy weboldalán.ű

Frissítve:

Ferrari: „A Ferrarinál mi valamennyien kiváltságosnak érezzük magunk, hogy egy olyan bátor vezető oldalán dolgozhattunk, mint Sergio Marchionne, egy roppant emberséggel és intelligenciával megáldott férfiú. Ebben a szomorú pillanatban családjával együtt óriási szeretettel emlékezünk rá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: