DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Ritka pillanat: Vettel magánéletéről beszélt

A Ferrari pilótája közismerten rejtegeti a világ elől hétköznapi oldalát és családját. Most kivételesen nyilatkozott privát életéről – Sebastian Vettel civilben unalmas ember.

A 31 éves Sebastian Vettel Svájcban él élettársával, Hanna Praterrel, valamint két lányával: a négyéves Emilie-vel és hároméves Matildával. A család szinte sosem jelenik meg együtt a Formula-1-es paddockban, arról pedig még kevesebbet tudni, hogyan telik Vettel élete, ha nem a versenypályán tartózkodik. Ezért is különleges az interjú, melyet a Guardian lapnak adott, és melyben privát életéről beszélt:

„Örömmel csinálok olyan dolgokat, melyeket az emberek unalmasnak tartanak, én viszont nem. Otthon vagyok, füvet nyírok, főzök, nem túl jól, de időnként előfordul. Elvezetek az iskoláig, bevásárlok, metróra és buszra szállak” – adott ízelítőt szélsőségesnek nem nevezhető napjaiból Vettel.



„Sportember vagyok, nem celeb. Ha elmegyek valahova, valaki pedig felismer, akkor a sportteljesítményem érdekli, nem az, hogyan áll a hajam, milyen cipő van rajtam és hasonló marhaságok. Szerintem normális dolog normálisnak lenni.”

Mivel Vettel ritkán beszél magánéletéről, és a közösségi médiát sem használja, mellyel betekintést nyújthatna hétköznapjaiba, a többség az alapján készít róla jellemrajzot, amit a Formula-1-es nagydíjhétvégéken lát. A négyszeres világbajnok szerint ez a kép távol áll a valóságtól:

„Nyilván az F1 fontos része életemnek, de nem a legfontosabb. Nem ez szabja meg, hogy ki vagyok, csak azt, hogy mit csinálok. Van kapcsolat köztük, de fontos, hogy rengetegszer nem az F1 határozza meg, ki vagyok én. Nem érzem magam különlegesnek a munkám miatt. Ez is részem, az identitásomhoz tartozik, de arra a kérdésre, hogy ’ki vagyok?’, rossz válasz lenne azt felelni, hogy ’egy F1-es versenyző’. Ezen kívül sok más is vagyok. Nem ez határoz meg egyénként” – jellemezte magát Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: