DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Sajtó: A Ferrari milliókat fizetett Ronaldóért

Egy olasz sajtóértesülés szerint a Ferrari is beszállt és húszmillió euróval segítette a Juventust, hogy megszerezze Cristiano Ronaldót a Real Madridtól. A portugál sztár a gyártót is segítené.

Átigazolásokkal kapcsolatban már megszokhattuk, hogy az év ezen szakaszában mindenféle híresztelés kering, aminek egy része igaznak bizonyul, másik része pedig nem. Az viszont teljesen új, hogy a Formula-1 világa érintett legyen egy többszörös aranylabdás futballsztár átigazolási ügyében.

Az olasz Il Sole 24 Ore című lap nem kevesebbet állít, minthogy a Ferrari húsz milliót fizetett (euróban) a Juventusnak, hogy ezzel is segítsék a torinói klubot abban, hogy leszerződtethesse Cristiano Ronaldót. A portugál szupersztár az üzlet létrejöttével az olasz gyártót is segítené, ő lenne a cég új reklámarca.

Egy érdekes adalék ehhez, ami miatt még inkább igazolva látja a hírt az olasz lap, miszerint Maurizio Arrivabene, a Ferrari jelenlegi csapatfőnöke lelkes Juventus-rajongó. Olaj a tűzre, hogy Ronaldo ráadásul néhány hónapja vásárolt magának egy Ferrari F12-t. Maranellóban egyelőre nem erősítették meg az információt, de nem is cáfolták hivatalosan.

Cristiano Ronaldo a Ferrari segítségével került Torinóba?


Ellenben az olasz Motorsportnak komoly kételyei vannak a hír igazságtartalmával szemben. Az ellenoldal szerint ugyanis a Ferrari olyan óriási brand, hogy semmi szüksége nincs bármilyen híres embert megszerezni reklámarcnak. Az olasz cég annyira hatalmas és annyira ismert, hogy egyszerűen nincs erre szüksége. Ezzel nehéz vitatkozni.

A kételkedők azt is felhozzák, hogy ekkora mennyiségű pénz kiesése nem tenne jót a Ferrari F1-es programjának, egy másik sztárpilóta fizetését fedezné, akár Daniel Ricciardóét is. Igaz, a szakemberek egyre inkább arra hajlanak, hogy Ricciardo lehetőségei a váltásra elég csekélyek a Mercedesnél és a Ferrarinál is, így az ausztrál marad a Red Bullnál.

Arról nem beszélve, hogy hétről hétre erősödik a feltevés, hogy jövőre Sebastian Vettel mellé a jelenleg újonc, Ferrari-junior Charles Leclerc érkezik a következő két szezonra. Igazság szerint az ifjú monacói az utóbbi bő két hónapban nyújtott teljesítményével rá is szolgál erre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: