DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Ilyen egy F1-es hétvége egy fotóriporter szemével

A Formula fotósának képeivel mutatjuk be, hogy miről is szól egy F1-es hétvége - közel sem csak a száguldó autókról és a pályán folyó csatározásrokról...

1_resize



A Red Bull alkalmi vendéglátó központja az Osztrák GP idején. A csapat szerencsére tudott egy ilyen szerény viskót kölcsönözni a MotoGP-s csapattól, egyébként az egymást követő három versenyhétvégén komoly problémát okozott volna annak szét- és összeszerelése, majd szállítása. Érdekes, hogy ezt a problémát rajtuk kívül mindenki megoldotta.

 

2_resize

Ha valahol, itt aztán kínosan ügyelnek a részletekre. Még a motorhome-okat is naponta fényesre suvickolják, nehogy porszem kerüljön a tökéletes(nek látszó) gépezetbe, látványba, itt is a szemek kápráztatása a cél…

 

3_resize

…akárcsak a fontos vendégek, hírességek, sajtósok, vagy a kiemelt státuszért jóval többet is áldozni képes tehetős rajongók kiszolgálása során. Tökéletes alakú, mosolyú lányok, tökéletes minőségű ételeket, italokat kínálnak, nehogy csorbát szenvedjen a verejtékes munkával kialakított luxusimázs.

 

4_resize

Így zajlik a bevonulás a hétvégi események előtt. Zöld szőnyeg, közvetlen találkozások, örök emlékek készülnek itt. Persze mindig akadnak Hamiltonhoz hasonló kivételek, akiknek úgy tűnik, nem jut el az agyáig, hogy ezekből a népeknek a zsebéből kiimádkozott pénzekből állnak a milliós autóik a többmilliós villáik garázsában.

 

5_resize

Akikért, akiknek és akikből működik az egész Forma-1-es cirkusz. A szurkolók, rajongók tartják fenn a gépezetet, ha ők nincsenek, nincsenek sem csapatok, sem sztárversenyzők. Ezt az összefüggést az új tulajdonos Liberty Media talán az eddigieknél is jobban szem előtt tartja, igyekszik még testközelibbé varázsolni az élményt számukra, hiszen akkor származik bevétel, profit, ha a fizetőképes vendégsereg költ erre. Itt éppen a McLaren pilótái, Vandoorne és Alonso osztanak autogramot és fotózkodnak rajongóikkal.

 

6_resize

Bár az új tulajdonossal érkező új szelek egy időre kisöpörték, a Forma-1-et naggyá tevő Bernie Ecclestone újra szívesen látott vendég lett a paddockban. Kissé pocakosabb, kissé szakállasabb, ennek ellenére úgy tűnik, 87 évesen még bármeddig eléldegél csinos, fiatal asszonya mellett.

 

7_resize

(Talán túl?) bőséges választék. A Pirelli egy kissé mintha kezdene ezzel a gumimizériával túllőni a célon. Más komoly versenysorozatok vezetői és gumigyártói csak mosolyognak azon, hogy lassan a RAL színskála minden árnyalatához fejlesztenek különböző keménységű gumikeverékeket, miközben nem erre kellene fektetni a hangsúlyt, különösen amikor némelyekkel tartóssági problémák vannak.

 

8_resize

Újabb bizonyíték arra, hogy közel kell vinni a rajongókat a sporthoz. A boxkiállások gyakorlását arra a néhány órára időzítik, amikor a szurkolók egy séta keretében megismerkednek a boxutca világával. Ennél közelelebb, a boxok belsejébe már tényleg csupán néhány kiváltságos jut.

 

9_resize

Akik gyakorlatilag letarolták a Red Bull shopt. Max Verstappent legalább annyi szurkoló kísérte el Hollandiából, mint amennyi a vb-re készülő focicsapatot szokta világszerte. Jahh, hogy idén ki sem jutottak? Talán ez is oka volt ennek a szokatlan tömegnek, akik miatt idén a bikaszobor alatti tribünt is fel kellett állítani.

 

10_resize

Ha valaki unja már a sok sztárpilótát, hírességet és elfoglalná valamivel magát, annak sem kell elkeserednie, hiszen amint látható, versenyszimulátoról csocsóasztalig minden a szurkolók rendelkezésére áll, a finom falatok mellett.

 

11_resize

Ami pedig a jövőt illeti, sosem lehet elég korán kezdeni. A mostani gyerekekből lesz néhány év múlva a dolgozó, fizetőképes, jegyre, ereklyékre, utazásra költeni képes és hajlandó tömegbázis. Ha ezt jól kezelik, a sportág népszerűsége, jövője jó ideig biztosítva lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: