DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Hamilton rákészült, hogy Anglia játssza a vb-döntőt

A Mercedes versenyzője elintézte, hogy jövő szombaton Oroszországban lehessen, ha hazája bejut a foci-vb döntőjébe. Marcus Ericsson viszont azért fog szorítani a szombati időmérő után, hogy Anglia kiessen Svédország ellen.

Már korábban is írtunk róla, hogy Lewis Hamilton nagy lelkesedéssel követi nyomon a labdarúgó-világbajnokságot és Anglia részvételét – nemzeti válogatottja szombaton játszik negyeddöntőt Svédország ellen, a mérkőzés azokban a percekben kezdődik, mikor az F1-es időmérő befejeződik, ami fejtörést okoz mindkét sportág szerelmeseinek Nagy-Britanniában.

Anglia egyetlen alkalommal, 1966-ban nyert világbajnokságot, és azt leszámítva döntőt sem játszott soha, Hamilton azonban már felkészült arra az eshetőségre, hogy csapata szerepel a végső mérkőzésen. Ennek érdekében mindent elrendezett, hogy július 15-én Moszkvába utazhasson.



„Őrült szenvedély jellemez mindenkit, aki a saját országát láthatja játszani. Mintha a DNS-ünkben lenne, őrületes és izgalmas. Jövő héten lesz a döntő, én pedig már szabadságot vettem ki arra a napra, mert Oroszországban akarok lenni, hogy a szurkolhassak nekik!” – mondta a Sky Sportsnak. Hamilton szívén viseli a nemzeti tizenegy sorsát: „A fiúk egészen fel lehetnek tüzelve most. Remélem, jól alszanak és jól étkeznek, mert ez nagyon fontos. Végső soron pedig jól kell érezniük magukat.”

A négyszeres világbajnok a brit motorsport ünnepeként tekint az előtte álló hétvégére: „Számomra minden verseny közül a Brit Nagydíj a legfontosabb. Valódi kiváltság, a rajongók itthon hihetetlenek, az időjárás még sosem volt ilyen jó. Ennek tetejében a (labdarúgó) világbajnokságért küzdünk. Nagyszerű időszak ez a sport számára.”

Anglia azzal a Svédországgal fog megmérkőzni szombaton, amelynek egy hazájáért ugyancsak lelkesen rajongó szülöttje van a mezőnyben. Marcus Ericsson természetesen a másik oldal győzelméért szorít:

„Nagyon alacsony elvárásokkal érkeztünk a tornára, mivel nincsenek nagy sztárok a csapatban. Ehhez képest különösen jól szerepelünk, amit Svédországtól, egy ilyen kis országtól nem vártunk volna. Szerintem az történt, hogy csapatunk jobban összeforrt. Mindannyian keményen dolgoznak, a csapat számára pedig bevált, hogy Zlatan (Ibrahimovic) már nincs ott. Az új edzőnk, Janne Andersson is nagyszerű munkát végzett, hogy a csoport összeálljon. Szorítani fogok Svédországért, büszke vagyok rá, hogy nekik szurkolhatok. Remek meccs lesz, általában jókat szoktunk játszani Angliával, emellett erősen szoktunk szerepelni ellenük” – mondta Ericsson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: